Generaties kwamen en gingen met Lambèrt van Genugten aan het roer van het Jan van Brabant College. Nu na 21 jaar als voorzitter College van Bestuur laat hij ‘De Jan’ en Helmond achter zich. Het werd geen feestelijk afscheid zoals er gepland stond, maar van Genugten laat de school en de stad met een goed gevoel achter zich.

Met ferme passen liep hij altijd over het schoolplein, een bekend gezicht voor alle leerlingen. Daar loopt meneer van Genugten. Een beeld dat niet meer terug zal keren op de vestiging Molenstraat van het Jan van Brabant College. Op die vestiging had van Genugten altijd zijn kantoor. Achterin het monumentale A-gebouw, met uitzicht op de poort en de Molenstraat zelf. Van Genugten was niet alleen op Molenstraat actief, als voorzitter van College van Bestuur was hij betrokken bij alle vestigingen van het Jan van Brabant College. Geert- jan Nillesen, die nu vestigingsdirecteur is van de Molenstraat, zal Lambèrt van Genugten opvolgen als algemeen directeur van het Jan van Brabant College. Daarmee krijgt Nillesen niet exact dezelfde functie als van Genugten want er wordt gekeken naar een bestuurlijke samenwerking tussen de scholen van onderwijsnetwerk Orion waar ook het Jan van Brabant onderdeel van uit maakt.

De toekomst

“Er zijn altijd heel veel ongevraagde adviseurs”, zegt van Genugten met een lach. Hij denkt nog na over wat hij allemaal zou willen doen. Maar een ding is zeker, de school en de stad laat hij achter zich. Van Genugten komt uit het historische Grave en zal ook daar weer terug keren. Vele fietstochten “Wel op eigen kracht want dat elektrisch fietsen vind ik maar niks”, staan er in ieder geval op de planning. Voor de school hoopt van Genugten dat de sfeer blijft zoals die is. “Dat gevoel dat je altijd welkom bent en de grote diversiteit op school. Dat is de kracht van het Jan van Brabant College.”

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *