Hoffmann Groep koopt Boscotondo

De gemeente Helmond heeft haar deel van Boscotondo verkocht aan de Hoffmann Groep voor bijna 2,2 miljoen euro. In het pand zitten voorlopig nog Stadswinkel, raadszaal en kantoren.

Voor het nieuwe Huis voor de Stad werkt de gemeente toe naar één locatie. Daarom wordt Boscotondo afgestoten. Op voorwaarde dat de nieuwe bestemming een toevoeging biedt aan de levendigheid van Helmond aan de Westzijde van het kanaal. Ook moet het pand als karakteristiek icoon voor de stad behouden blijven. Er waren zes gegadigden voor het pand.

De Hoffmann Groep wil er een broedplaats van bedrijvigheid van maken. Een platform voor ontwikkeling, netwerk en kruisbestuiving. De begane grond wordt een toegankelijke plek voor zakelijk ontmoeten. Een kweekvijver voor ondernemerschap. Een auditorium zal verrijzen in de huidige raadszaal als centrale plek voor kennisdeling.

Terug huren

Over zes weken wordt het pand geleverd aan de Hoffmann Groep. Daarmee is overeengekomen dat de gemeente het pand voorlopig nog kan terug huren totdat het nieuwe Huis voor de Stad klaar is. De parkeergarage onder Boscotondo blijft eigendom van de gemeente en openbaar toegankelijk.

Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond