Eerste patiënt met coronavirus in Elkerliek Ziekenhuis

Voor het eerst sinds het uitbreken van het coronavirus is er een patiënt opgenomen in het Elkerliek ziekenhuis. De patiënt kwam afgelopen zondag met klachten bij de Spoedeisende Hulp in Helmond. Na een testen kwam er een positieve uitslag op het COVID-19.

In een persbericht laat het ziekenhuis weten dat “vanwege de verdenking van besmetting, is de patiënt direct geïsoleerd en getest op het coronavirus. De testresultaten bleken positief.” De patiënt wordt nu in strikte isolatie verpleegd in het ziekenhuis.

Er gelden verschillende maatregelen die verdere besmettingen binnen het ziekenhuis moeten voorkomen. Daarbij moet gedacht worden aan het dragen van beschermende kleding door het verplegend personeel en het toestaan van slechts één bezoeker per dag.

De GGD is nu bezig met een contactonderzoek om verdere verspreiding die eventueel heeft plaatsgevonden in kaart te brengen. De zorg binnen het ziekenhuis zal als gewoonlijk door blijven gaan en ook de eerder genomen maatregelen tegen verspreiding van het virus blijven van kracht.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.