Cheque ING fonds voor Literaire Speeltuin Helmond

Directeur Robin Verleisdonk van Bibliotheek Helmond – Peel onthulde zaterdag een cheque ter waarde van drieduizend euro van het ING Nederland fonds. Het bedrag gaat in de spaarpot voor de Literaire Speeltuin, in het nog te realiseren stadspark naast de bibliotheek.

Het ING Nederland fonds steunt maatschappelijke projecten in Nederland die mensen vooruit helpen. Mensen kunnen stemmen op goede doelen en deze keer was de Literaire Speeltuin in het Burgemeester Geukerspark van Helmond er een van.

Het moet een plek worden waar kinderen op een speelse manier kennismaken met taal, verhalen en letteren. De uitreiking zou zaterdag eigenlijk in het kantoor van de ING in Oss zijn, maar door de coronacrisis kwam de cheque nu per post aan in de bibliotheek van Helmond.

Aanmoedigingsprijs

De bibliotheek ontving vorig jaar al een cheque van tienduizend euro om het project vorm te kunnen geven. Die prijs werd beschikbaar gesteld door de Vereniging van Openbare Bibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek. De gemeente Helmond stelde eerder ook al vijftigduizend euro beschikbaar voor de realisering.

Werkgroep

De voorbereidende werkgroep bestaande uit  Linda Haverkamp (Helmond Marketing), Hans Smits (Speeltuin Leonardus), Ruud Hakvoort (Bibliotheek Helmond-Peel) met ondersteuning van de gemeente Helmond, startte al in 2017 met het maken van plannen. In 2018 zijn meer partijen, zoals de basisscholen in het centrum, bij dit plan betrokken. Partners waar de werkgroep zich mee heeft verbonden zijn onder andere. Basisschool Silvester Bernadette, Basisschool de Vuurvogel en de VVV Helmond.

De bedoeling is eigenlijk dat de Literaire Speeltuin dit jaar al wordt gerealiseerd.

Kosten

Bij het ontwerp wordt veel aandacht besteed aan een omvangrijk speelobject in de vorm van een open geslagen boek (Foto). De raming van de kosten van deze eerste start komt neer op ongeveer 175.000 euro.

Directeur Verleisonk van de bibliotheek deed zaterdag opnieuw een oproep voor sponsoren om de speeltuin te kunnen realiseren.

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *