Eerste voorstelling in Speelhuis knus en gezellig

Na drie maanden stilte heeft https://theaterspeelhuis.nl/ vrijdagmiddag de deuren geopend voor haar allereerste bezoekers. Kleinschalig en met de nodige aanpassingen voor een fijn en veilig bezoek. Dit weekend staat Wim Daniëls op de planken. ,,De eerste geluiden van onze gasten stemmen mij bijzonder tevreden. Wim Daniëls is net gestart en men vindt de aanpassingen die we gedaan hebben prettig’’, aldus directeur Jochem Otten.

Taalfanaat Wim Daniëls bracht ‘Koken Met Taal’ op de planken. Volgens de richtlijnen zijn maximaal dertig bezoekers toegestaan. De vijf voorstellingen van Daniëls waren snel uitverkocht. In juli staat Marcel Mulders met zijn Neil Diamond Solo Show drie keer op het podium.

“Vanwege de 1,5 meter-maatregel kunnen we dan in Het Speelhuis maximaal negentig bezoekers ontvangen.’’, aldus Otten. “Dit creëert een sfeervolle, intieme setting. Met dit aantal personen kun je zo’n voorstelling gerust exclusief noemen. Daarnaast kunnen bezoekers bij binnenkomst een hapje en drankje mee de zaal in nemen, wat eerder niet mocht. Dus we hebben van de nood een deugd gemaakt.’’ En, merkt Jochem op: ‘’De zaal ziet er ook nog eens schitterend uit met voor iedereen een tafeltje’’.

De nodige aanpassingen dus, maar wat overheerst is zin om weer te spelen. Niet alleen bij Otten, maar ook bij de artiesten. ,,Heel fijn om weer op het podium te staan. Helaas niet met de grote band, maar het is leuk om mensen alvast te vermaken met een soloshow’’, zegt Mulders. Hij ziet ook wel de charme van deze kleine setting: ,,Het is knus en gezellig met wat meer interactie. Een ander type show, maar laat het in ieder geval een goed begin zijn”.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *