Eerste overwinning Polaris vrouwen smaakt zoet

De Polaris vaandelteams beleefden een schitterend weekend.

De jongedames van Polaris mochten afgelopen zaterdag na een puike wedstrijd eindelijk juichen tegen subtopper Saturnus in Uden; ze sleepten een zwaarbevochten 1-3 overwinning uit het vuur. De mannen van Polaris verrasten vriend en vijand door in Horst de onbetwiste koploper met 0-4 over de knie te leggen.

Polaris begon in Uden onbevangen aan de wedstrijd en gedurende de eerste set wist het team steeds meer te overtuigen.

Het ging lange tijd gelijk op, maar waar het in voorgaande wedstrijden steeds mis ging tijdens de big points wist Polaris nu wel te overtuigen en werd met nipt verschil met 23-25 gewonnen. In de tweede set trok Polaris deze lijn door, de service druk werd nog meer opgevoerd en daar had Saturnus passend zeer veel moeite mee. Spelverdeelster Febe van den Reek nam haar team bij de hand, en samen met een prima verdediging wist Polaris de rally’s vaak naar zich toe te trekken, en kwam er met 21-25 een onverwachte 0-2 voorsprong op het scorebord.
Daarna was Polaris even de weg kwijt, met een 25-16 nederlaag als gevolg. De laatste set werd echter weer een spektakel, waarin Polaris streed voor wat het waard was om de eerste overwinning van het seizoen bij te kunen schrijven. Ondanks het verspelen van een matchpoint op 23-24, en een 25-24 achterstand bleef Polaris knokken voor ieder punt. Met een prima service van Josje Cuppen en een belangrijke  verdedigende actie werd het 25-27 in het voordeel van Polaris. Coach Ellen van Bree : ‘Deze dik verdiende winst is een mooie opsteker voor mijn jonge spelersgroep, en na enkele sneue nederlagen is dit hopelijk een keerpunt naar meer overwinningen. Ik ben super trots op de meiden !’
De volgende wedstrijd is op 19 november thuis tegen rode lantaarndrager Tecona/ADC uit Urmond. Bij een overwinning nestelt Polaris zich in de middenmoot, bij verlies staat het in de staart van de ranglijst. Een belangrijke pot dus.

Bij de mannen waren de voortekenen niet gunstig, want ze moesten op bezoek bij de nog ongeslagen koploper Hovoc, die tot zaterdag slechts 2 sets had verloren.

Jelle Jurrius viel afgelopen week uit met een enkelblessure en Mike Boudewijns kampte met rugklachten. Daarnaast leed de ploeg afgelopen week een eerste nederlaag.
Fris spelend kon Polaris het spel van Hovoc echter al snel volgen en dat niet alleen.; brutaal sloegen de Helmonders een gaatje op 13-16, en ondanks Hovoc’s harde services en hard geslagen ballen aan de buitenkant bleef Polaris fier overeind en won de eerste set met 19-25.
In de tweede set konden de toeschouwers genieten van een boeiend spektakel. Polaris nam snel een kleine voorsprong en gaf die niet meer uit handen (21-25). In de derde set ontstond een zelfde beeld. Wat de thuisploeg ook probeerde, Polaris was steeds een stap sneller. Via 3-oin de problemen Na een spetterend Helmond begin kwam Hovoc nog terug tot 10-12, toen drukte Polaris door. Met Mees Sengers als afmaker kwam Polaris niet meer in de problemen: 19-25. Coach Hans van Steenis beloonde het team door ook in de vierde set dezelfde spelers te laten staan. Hovoc leek de eer te gaan redden en nam een 13-11 voorsprong. Toen werden de zeilen bij Polaris nog een keer bijgezet. Verdedigend stond het als een huis, Job  van den Hurk bracht de ballen keurig aan het net en de aanvallers deden de rest. Als Hovoc aan aanvallen toe kwam was het de blokkade die Polaris hielp. De set werd gewonnen met 19-25, en daarmee de wedstrijd met 0-4.
‘Ik ben zelf eigenlijk ook verrast’, zegt trainer coach Hans van Steenis. ‘Als ik het hele team deze arbeid zie verrichten met maar 1 doel – de wedstrijd winnen – dan kan ik alleen maar trots zijn. Op alle spelers, maar Steff de Vries springt er vandaag uit. Die heeft vandaag de wedstrijd van zijn leven gespeeld en was aanvallend super op dreef. Waarbij ook gezegd moet worden dat spelverdeler Luc van Bree hem prachtig en veelvuldig aanspeelde.

Polaris speelt op zaterdag 16 november om 19.00 uur een thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste Stravoc/Weert, en zal er alles aan doen om geen punten te verspelen in de strijd om de top 3.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *