Op vrijdag 5 juli was weer de aftrap van een serie Kasteeltuinconcerten. Op het hoofdpodium trad de band Hottob Heroes op. Op het kleine podium achter het kasteel was het de eer aan Dani Rogasic, een ware kunstenaar op gitaar. Hij werd vergezeld door gastzangeres Bold met een zeer goed stemvolume.

Het was duidelijk te merken dat de mensen er weer zin in hadden want omstreeks half acht begon het park al aardig vol te lopen. De vrijwilligers van de Kasteeltuinconcerten die elke avond de mensenmassa moeten tellen, hadden hun plaatsen in de stoelen al ingenomen en waren al druk bezig het tellertje in de handen om maar zo weinig mogelijk mensen te vergeten te tellen.

Hier en daar waren de horecamensen nog bezig te controleren of alles aanwezig was en de voorraad op peil was. Ook de EHBO was voltallig aanwezig evenals de toiletdame en de jeugd met de blauwe zakken die het vuil bij elkaar zochten en daarvoor dik beloond werden. Het concert kon beginnen.

Toen eindelijk de eerste klanken en noten klonken van de Hottub Heroes zat de stemming er al gauw in. Mee brullen en deinen met de muziek. Hier en daar een enkeling die al volop mee danste. Voor wie er vorig jaar ook bij waren: de muziek en de showelementen  hadden veel weg van het optreden van de Dare Devils. Dat waren ook jonge muzikanten die in een mum van tijd het publiek zo konden opzwepen dat het een grote deinende massa was. Op de dansvloer die voor het podium lag, was er geen plaatsje meer vrij. Zelfs de ruimte die vrij gehouden moest worden voor de mensen in een scootmobiel was volledig bezet. Vlak voor het podium stonden veel mensen van de pers, en er waren ook enkele cameramensen die geen shot wilden missen.

Op het hoofdpodium zou de band spelen tot ongeveer half tien en daarna een korte pauze houden. Tijdens die pauze konden de regionale bands hun muziek spelen op het lokale podium achter het kasteel. Zoals eerder vermeld trad deze  eerste vrijdag Dani Rogasic op en ook daar waren alle banken en andere zitplaatsen bezet. Als gastoptreden trad de zangeres Bold op. Sommige mensen kennen haar nog als artieste die vorig jaar mee deed met Gluren bij de buren waar muzikanten optraden in sommige huiskamers. Dani liet horen dat hij een meester was op de gitaar. Ook daar kreeg hij de mensen aan het dansen en springen.

Inmiddels was het grote podium weer bezet door de muzikanten en ging de muzikale avond weer door. Maar als het gezellig is gaat de tijd veel te snel en het was al snel elf uur dus einde van de eerste avond van de Kasteeltuinconcerten.

Zodra de band  het podium had verlaten werd het grasveld weer in bezit genomen door vele vrijwilligers of personeelsleden van de horeca. Zij gingen over het hele veld met harken, bezems en veel, heel veel blauwe vuilniszakken. Het gras lag bezaaid met plastic bekers en andere losse rommel. Nu op naar de tweede avond, volgende week vrijdag 12 juli. Ook dan zal het zeker weer een geslaagde avond worden…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

fotografie: Erwin Peek

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *