Eerste glasvezel-aansluiting in Helmond-Noord

Afgelopen week was het zover: de eerste bewoners van Helmond Noord hebben TV en internet via glasvezel. Dit moment kon Glasvezel Helmond niet zomaar voorbij laten gaan.

Met een taart in de hand, de felicitaties en het bedankje gereed, is Henri de Bekker vanuit Glasvezel Helmond op pad gegaan naar de allereerste actieve aansluiting in Helmond-Noord.

Deze eer is ten goede gekomen aan André Pennings. Als allereerste bewoner in Helmond-Noord kan hij daadwerkelijk gebruik gaan maken van de afgenomen diensten.

IMG_1831-1030x687Diensten en oplevering André heeft bij zijn provider gekozen voor Internet en Televisie. ‘Meer heb ik niet nodig. Voor telefonie gebruiken we toch voornamelijk onze mobiel’, aldus André. Daarbij is hij ook erg enthousiast over de zorg- en veiligheidsdiensten die nu al geleverd worden over het netwerk. ‘Het is erg fijn dat juist déze diensten via een veilige verbinding geleverd worden. Ik ben op glasvezel overgestapt omdat ik op de toekomst voorbereid wil zijn’.

Op de vraag hoe de aanleg in zijn geheel gegaan was, kon André een duidelijk antwoord geven: ‘Ik heb geen klachten, de mannen die de glasvezel binnen leggen werken heel netjes. Ik stond met verbazing te kijken hoe snel zij ook zijn. Indrukwekkend om te zien hoe efficiënt en snel er gegraven wordt’.

André is verder ook zeer te spreken over zijn provider. ‘Ze geven snel antwoord op je vragen en helpen je goed verder. Daarnaast is de internetsnelheid top en stabiel. Ook het tv-signaal is erg goed en met hun afstandsbediening gaat mijn televisie ook direct aan’.

Zelfs enkele buren hebben al aan André gevraagd of een overstap naar glasvezel slim is, waarop hij alleen maar positief heeft kunnen antwoorden. ‘Ik ben zeer tevreden!’

Ontwikkelingen Naast de diensten internet, televisie, telefonie, zorg en veiligheid, is de gemeente Helmond ook volop in beweging. In Helmond-Noord gaat men volgend jaar starten met een ‘inbraakvrije wijk’. Henri de Bekker aan het woord: ‘samen met inwoners wordt in een deel van Helmond-Noord de buurt veiliger gemaakt met een veilige verbinding over de glasvezel. Sensoren detecteren bepaalde verdachte patronen, waardoor bijvoorbeeld verlichting in huis automatisch aan zal gaan. Hierdoor wordt de wijk veel veiliger’.


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *