de eerste Carat-Concerten van het seizoen 2019 in stadswandelpark de Warande.

Op zondag 5 mei a.s. vinden de eerste Carat-Concerten van het seizoen 2019 plaats in stadswandelpark de Warande. Dan is er ook weer de WELKOMSTMARKT.
Het seizoen loopt tot eind september. Diverse muziekstijlen passeren de revue, van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek. Tientallen muziekverenigingen verzorgen gedurende deze periode een gratis concert op het karakteristieke Carat-Paviljoen. De vaste aanvangstijd is 12:00 uur en het programma is nu rond 16:00 uur afgelopen. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.
Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen en voldoende zitplaatsen aanwezig.
In de welkomst-streekmarkt rondom ons Carat-paviljoen tonen verenigingen en kunstenaars en ambachtelijke liefhebbers hun waar.

Programma 5 mei 2019:
12.00 uur: Gerwens MuziekcorpsGerwens Muziekcorps
Het Gerwens Muziekkorps telt een kleine honderd leden, die in het opstaporkest, het aspirantenorkest of het harmonieorkest en de percussiegroep spelen. Er zijn diverse concertreizen naar Frankrijk, Engeland, Denemarken en Tsjechië gemaakt. In november waren ze nog in de Efteling. Het harmonieorkest staat sinds september 2018 onder leiding van Jeroen Geevers.

13.00 uur: Bigband JazzCape uit Mierlo:
JaZZcape = Escape in JaZZ, dat staat voor ontsnappen uit de dagelijkse sleur en je inleven in de jazzmuziek.Jazzcape 2
JaZZcape, de swingende bigband van Mierlo, met muzikanten uit de hele regio, timmert hard aan de weg! Na een mooie opstartperiode, waarin hard gewerkt is aan een interessant en breed repertoire en een stevige vaste bezetting, is de bevlogen Rob van Reijmersdal aangetrokken als muzikaal leider van Bigband JaZZcape. Daar is JaZZcape met recht trots op. Rob componeert, arrangeert, doceert en is uitvoerend musicus. Hij weet de individuele muzikant in zijn of haar kracht te zetten en daarmee brengt hij JaZZcape naar een hoger niveau. En dat is aan alles te merken! Op donderdagavonden swingt het in het cultureel centrum Het Loesje, de thuisbasis van de band. Het repertoire bestaat uit een mix van jazz, latin, pop, swing en rock. Hiermee weet Jazzcape haar publiek telkens weer te verrassen.

14.00 uur: Koperpoets (Limburg)koperpoets 1
Koperpoets bestaat uit 5 muzikanten en een regisseur en speelt blaasmuziek met humor. Als je al bekend bent met Koperpoets, dan weet je al dat hun show weer een aaneensluiting van grappen, parodieën en allerhande emoties is. Ben je nog niet bekend met Koperpoets… wel, beter een gat in je cultuur dan andersom!!!
We spelen klassiekers waarbij het voor iedereen moeilijk zal zijn om stil op de stoel te blijven zitten, en moest het niet moeilijk zijn, helpen wij jullie wel een handje om te bewegen…zie ook http://koperpoets.nl/wp/

15.00 Irish koffie (Uden, Helmond en Schijndel):
Irish koffie stelt zich graag voor als een enthousiast amateurkwartet, temeer omdat het woord amateur is afgeleid van ‘amor’. Met liefde voor Ierse muziek, de Ierse ballades en de stoere zeemansliedjes speelt en zingt Irish koffie een breed repertoire uit Ierland en Schotland. Drunken sailor komt voorbij, maar ook meer gevoelige songs zoals Sonny’s dream, waarin moeder vraagt aan haar zoon om toch alsjeblief niet weg te gaan van huis en vader te volgen naar zee. Omdat Ierland en ook Schotland altijd tegen de zee en voor een beetje welvaart hebben moeten knokken, zijn Ierse en Schotse songs tekstueel zo veelzijdig en melodieus. Zanger Beer heeft een donkere Ierse stem en leeft zich uit in de songteksten. Wim op accordeon speelt met verve zowel vrolijkheid alsook gedragen zwaarte. Gitarist Willy is tevens back vocal, en geeft soms stem aan een vrolijk lied dat stoer Iers mag klinken. Lamber op drum en bodhran is back vocal en lardeert de songs met afgestemde percussie. Irish koffie drinkt tijdens de repetities in Uden uitsluitend koffie.

De concertmiddag is zoals altijd gratis toegankelijk en start om 12:00 uur. In het park zijn horecavoorzieningen en voldoende zitplaatsen aanwezig. In de bijlage vindt u het volledige persbericht en foto’s van de muziekverenigingen die op zondag 30 september een optreden verzorgen.

U bent van harte uitgenodigd te komen luisteren naar de eerste Carat-Concerten van 2019.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Carat Concerten

Gratis Zondagconcerten in de Warande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *