Op 17 juni 2019 de sterfdatum ( 17 juni 2018) van Mies van Bree, “moeder van de Haag”, werd op het pleintje voor het Patronaat in Helmond West een bankje onthuld ter herinnering aan Mies. De plaatsing van het bankje was een bewuste keuze, met de rug naar het patronaat, waar vandaan Mies jarenlang een oogje hield op ‘haar’ kinderen uit de wijk, en het gezicht naar café het Vat, haar stamkroeg.

Er daalde een gordijn van rouw over Helmond West toen het overlijden van Mies vorig jaar bekend werd gemaakt. Mies stond altijd klaar voor de mensen in de wijk en zorgde ervoor dat ook de kinderen uit de arme gezinnen mee konden doen aan de activiteiten in de wijk. Haar overlijden was dan ook een groot verlies voor de Haag. Farok Abdessalami en Jacoline Van De Pol-Vulders vonden dat er iets moest gebeuren om Mies in herinnering te houden, ze kwamen op het idee van een bankje en ze startten een inzamelingsactie. Het resultaat mag er zijn, een prachtig marmeren bankje met inscripties.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Regina Blok

Regina Blok Redacteur Ditisonzewijk.nl Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij Dit is onze wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *