Met dit mooie weer is het jammer dat je eigenlijk binnen moet blijven. Maar een klein fietstochtje zal toch geen kwaad kunnen? Dus spring ik op mijn stalen ros en peddel richting Berkendonk.

Startpunt is de dierenkliniek door het Elbeplantsoen, langs het crematorium richting Berkendonk. Onnodig om te vermelden dat in deze tijd de bloesembomen beginnen te ontluiken of al in bloei staan. Prachtige kleuren zoals wit en roze. Het is een lust voor het oog. Fietsend langs de Deurneseweg richting Berkendonk valt op dat het erg druk is op de weg. Na een half uur zijn er al twee ambulances voorbij geraasd, wat op zichzelf natuurlijk niet erg opbeurend is. Tegenwoordig racen de auto’s met een noodgang voorbij en een ongeluk of aanrijding is gauw gebeurd. Maar ik zit te genieten van de natuur.

Op een gegeven moment fiets ik weg van de snelweg richting Berkendonk. Ik ga richting de polder en zie dat er veel ganzen op de weilanden rond waggelen. Dus fiets aan de kant (en vooral op slot) en ik loop langs een sloot richting het beboste gebied. Af en toe vliegen er ganzen de lucht in en dat is al een foto waard. Helaas kom je af en toe ook een fiets tegen die zijn beste tijd al heeft gehad. Hij was wel flink op slot gezet maar dat mocht niet baten. Gezien de toestand van de fiets zal er niemand meer op weg fietsen.

Bij een boerderij maak ik een praatje met de bewoners die lekker liggen te zonnen onder enkele schitterende bloesembomen. Ook deze prachtige bomen mag ik op de foto zetten. Verder lopend kom ik langs een geel veld vol met mooie gele bloemen. Het lijkt wel een beetje op de Keukenhof in Lisse, maar dan kleiner en minder veelkleurig. Maar genieten doe ik. Wat een natuur. In het dagelijkse leven zijn veel mensen aan het jagen en stressen, maar juist die mensen zouden meer tijd moeten nemen voor een fietstocht of een wandeling.

Op weg terug naar huis komen er nog twee brandweerwagens lang rijden, maar ik heb meer aandacht voor mijn omgeving. En eenmaal thuis zet ik zuchtend weer de fiets in de schuur en ga het koele huis binnen. Wat heb ik weer genoten….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *