Deze week in de rubriek Een Steuntje in de rug met….Ruben Kemperman, die samen met zijn moeder het hele land doortrok om zijn gedichten te delen.
Ruben: “Ik dicht eigenlijk mijn hele leven al, en dat heeft zich ontwikkeld tot wat het nu is.”
Ruben maakt momenteel gedichten over Corona. Niet vanaf het begin van de crisis, maar na een week of twee. “Het begin van Corona viel eigenlijk samen met mijn vakantie. Ik merkte dat ik moeilijk om kon gaan met al de emoties en kon er pas na een paar weken over schrijven.”

Ruben schreef in een weekend tijd maar liefst elf gedichten. Daarna ging hij op pad, samen met zijn moeder door Nederland.Geïnspireerd door de berichten op social media en het nieuws dat mensen met stoepkrijt korte teksten schrijven en spandoeken met tekst ophangen in de duinen, om elkaar een hart onder de riem te steken.  Ruben dacht, dat kan ik beter en besloot om de gedichten analoog, op papier dus, te verspreiden. 

Ze hangen inmiddels in onder andere Utrecht. Ook in Helmond werden de gedichten verspreid, maar daar waren ze na een paar dagen weer weg. De moeder van Ruben belde de gemeente, maar die bleek er niets mee te maken te hebben. Wellicht waren het liefhebbers die de gedichten voor zichzelf wilden hebben, aldus Ruben Hij vat het maar op als compliment dat ze weggehaald zijn.

Als steuntje in de rug deelt laat Ruben twee van zijn gedichten horen in de video.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *