Leerlingen basisschool besparen maand lang zoveel mogelijk water

Drie groepen 7 en 8 van de basisschool, met maar één doel: zoveel mogelijk water besparen.  Kindcentrum In het Hart van het Hout en Integraal Kindcentrum Trudo deden mee met de Waterchallenge. En iedereen thuis bespaarde mee.

Water besparen is van groot belang, water wordt niet voor niets ‘het blauwe goud’ genoemd. Tijdens de Waterchallenge leren kinderen waarom zuinig met water omgaan zo belangrijk is en ze krijgen tips om te besparen. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Denk aan het dicht draaien van de kraan tijdens het tandenpoetsen of het opvangen van water in een regenton. De Waterchallenge is een project van de Helmondse Stichting Beeld in samenwerking met Conceptbureau voor Duurzame projecten Groen4Life. Het project is mede mogelijk door het duurzaamheidsfonds van de gemeente Helmond.

De kick-off

Op 6 maart was de kick-off: tijdens een gastles werden de klassen uitgedaagd om hun beste ‘bespaarbeentje’ voor te zetten. En met succes: er zijn fantastische resultaten geboekt.
Het coronavirus leek even roet in het eten te gooien want alle leerlingen kwamen plotseling thuis te zitten. Dit heeft hen niet tegengehouden om door te gaan met water besparen.
De tweede gastles is digitaal aangeboden, een manier van lesgeven die de leerkrachten en leerlingen goed opgepakt hebben. Iedereen is blij dat de Waterchallenge op deze manier toch kon doorgaan.
Ondertussen zijn alle resultaten binnen. Op maandag 6 april vond de digitale prijsuitreiking plaats via social media.

Beste bespaarder

De beste bespaarder zat in de klas van juf Pauline van In het Hart van het Hout: bij Esmee thuis gebruikten ze maar 48,2 liter water per persoon per dag. Dat is echt heel erg weinig, als je ziet dat het gemiddelde 120 liter is. De video van de prijsuitreiking is hier te bekijken: https://www.facebook.com/watch/?v=213495756595075

Alle foto’s zijn van voor de tijd dat het coronavirus uitbrak

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *