Wereldlichtjesdag in Helmond

Over de hele wereld en precies om 19.00 uur plaatselijke tijd werden op zondag 9 december, kaarsen gebrand ter nagedachtenis aan verloren kinderen. Door het tijdsverschil ging er in een etmaal een golf van symbolisch licht voor deze kinderen over de wereld. Dit moment van herdenken geeft tevens een uitdrukking aan de verbondenheid met ouders, broers en zussen en andere nabestaanden die een kind hebben verloren.

In Helmond organiseert Uitvaart Frits Spierings jaarlijks deze herdenking in het Kapelleke van Binderen. Een kapel die door velen gedurende het gehele jaar door wordt bezocht en die tijdens deze avond een sfeervolle intieme sfeer uitstraalde. Familie en andere betrokkenen die een verloren kind bij deze gelegenheid wilden herdenken, werden hiervoor uitgenodigd.
Muzikale omlijsting werd verzorgd door zangeres en zangcoach Nika van Stiphout.
Lieke Spierings leidde de bijzondere sfeervolle bijeenkomst. Zij zorgde ervoor dat iedere nabestaande een kaarsje kreeg, ook kinderen en grootouders waren van harte welkom. In het kapelleke waren de banken in een carrévorm gezet en in het midden was in een hartvorm een tafeltje gemaakt met daarop allemaal kleurrijke vlinders.
Lieke las enkele gedichten voor over licht en donker en vertelde een ontroerend verhaal over je hartenhuis, met kamers van vreugde, liefde en ook van verdriet. Het ontsteken van een kaarsje en noemen van de naam de overleden kinderen was een emotioneel moment in de bijeenkomst.
Nika zong nog het lied dat speciaal voor Wereldlichtjesdag werd geschreven: ‘Precious Child’ )kostbaar kind’, voor velen een kippenvelmomentje.
Lieke beëindigde de bijeenkomst door alle aanwezigen uit te nodigen voor een kopje koffie, thee of glaasje limonade in het Jan Vissermuseum dat speciaal voor deze gelegenheid was opengesteld.
Ditisonzewijk was bij de herdenking aanwezig en maakte de volgende video-impressie.

Tekst: Anja Donkers
Camera en montage: Mario Coolen


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Anja Donkers

Anja Donkers Team Ditisonzewijk.nl Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *