De ondernemers van Hé Heistraat spraken een aantal weken geleden met Mhamed Yahia van de LEVgroep over de gevolgen van de coronacrisis. Dat ging niet alleen over de gevolgen voor hen, maar ook voor de kwetsbare ouderen in Helmond. Voor die groep werd er vandaag begonnen met het rondbrengen van lunchpakketten.

Een groot aantal ouderen woont zelfstandig en soms ook alleen. Zij krijgen vanwege de crisis ook minder hulp en moeten veel zelf doen. Dat maakt het extra zwaar. Al snel na de gesprekken met Yahia ontstond het plan voor Lunchpakket Extra. Dat is een gratis lunchpakket, samengesteld door lokale ondernemers, en met een Belmaatje van LEVgroep. Ondernemers van Wijkmanagement Helmond en winkelcentrum De Bus sloten zich aan bij Hé Heistraat.

In de lokale bladen en op sociale media werd er een oproep geplaatst waarin stond dat iedereen die een oudere kent die wel extra aandacht verdient, kon deze persoon aanmelden bij LEVgroep. Op die oproep werd massaal gereageerd. Ondertussen staan er meer dan 600 Helmondse senioren op de lijst voor een pakket. Ook zijn er meer dan 50 vrijwilligers, onder hen ook een groep jongeren, die de ondernemers te hulp schieten.

Die vrijwilligers pakken de lunchpakketten in en bezorgen ze aan huis. Inwoners krijgen zo niet alleen een lekkere lunch, maar ook een gezellig praatje bij de voordeur. Als de ouderen zich eenzaam voelen en behoefte hebben aan zo’n Belmaatje kunnen ze dat direct kenbaar maken bij de LEVgroep.

Eerste pakketten rondgebracht

Naast vrijwilliger zijn er ook een aantal wethouders vandaag mee gegaan met het rondbrengen van de pakketten. Gezamenlijk hebben zij al 300 pakketten bezorgd. De inwoners reageerden blij verrast.  ‘Daar wist ik niets van, wat een verrassing’ en ‘kei lief’, zijn een greep uit de reacties. Sommigen gaven de vrijwilligers zelfs een handkusje op afstand.

Uit de gesprekken met een aantal ouderen bleek dat er dringend hulp nodig is en een aantal gaf aan graag in contact te komen met een Belmaatje. Met deze mensen gaat LEVgroep de komende dagen dan ook aan de slag.

Volgende week vrijdag, 8 mei, krijgen de volgende 300 mensen een lunchpakket aangeboden.

Corona, we doen het samen!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *