Stichting Ain Ni Ain Helmond organiseerde op zaterdag 26 september een Molukse avond voor de 60-plussers uit de Molukse gemeenschap uit Helmond. Dit initiatief werd genomen door de jongerenwerkgroep, bestaande uit 3e en 4e generatie Molukkers uit de stad. Dit met dank aan het project We Are In Charge, mede mogelijk gemaakt door de LEV Groep.

De jongerenwerkgroep vindt het belangrijk dat de binding binnen de Molukse gemeenschap uit Helmond wordt behouden, maar ook wordt versterkt. Aan de hand van deze activiteit willen de veelbelovende jongeren de oudere generaties binnen de gemeenschap een onvergetelijke avond aanbieden onder het genot van een hapje en drankje, muziek en diverse spelletjes.

Het evenement werd geopend met een presentatie van de jongerenwerkgroep, waarbij ieder lid van de werkgroep in het zonnetje werd gezet. Kort daarna werd er onder leiding van Gollie Renwarin muziek gedraaid, waarbij men kon genieten van Molukse liederen en nostalgische muziek. Zoals bekend bij Molukkers, kan het eten natuurlijk niet gemist worden op een feest, dus werd het eten verzorgd door de catering Warung Anna uit Nuenen. Na etenstijd brak de tijd aan voor het kienen. De jongeren gaven drie van de door hen ontworpen T-shirts weg als prijs bij een volle kaart.

De rest van de avond was er de ruimte voor het vrije programma, waarbij het kletsen, het spelen van spelletjes, het luisteren van muziek en het eten van diverse versnaperingen aan bod kwam. Geleidelijk richting het eind van de avond werd er een collecte gehouden en werden diverse soorten merchandise verkocht aan de bezoekers. De opbrengst gaat naar de volgende activiteit, georganiseerd door de jongerenwerkgroep, maar ook naar het 70 jaar Molukkers in Nederland herdenkingsdag van volgend jaar.

De jongerengroep kreeg veel positieve feedback van de eerste en tweede generatie Molukkers. Ze vroegen naar meer en zijn enthousiast naar de toekomstige activiteiten. Tevens kwamen er enkele tips binnen voor de nieuwe activiteiten. Veel van hen voelden zich weer jong en dat was natuurlijk ook het doel van de activiteit.

Mocht u benieuwd zijn naar de plannen, activiteiten, etc.? Dan kunt u contact opnemen via de website: https://www.ainniainhelmond.nl/, Instagram @ainniain.helmond en e-mail: stichtingainniainhelmond@hotmail.com.

Ten slotte nogmaals dank aan alle organisaties/personen die deze avond samen wilden realiseren: Wijkhuis   De Fonkel, Warung Anna, Gollie Renwarin, ‘oma’ Maria Noesmesse Kinam (1e generatie), Suzan Ulahayanan, het bestuur van Stichting Ain Ni Ain Helmond en ten slotte Kim Haagen van We Are In Charge voor het vormgeven van dit evenement.

Tekst: Stichting Ain Ni Ain Helmond

Foto’s Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Ditisonzewijk.nl. In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *