Een Gassel op steenworp afstand

“Mensen maken vaak verre reizen om mooie natuur te ontdekken. Onzin volgens mij. Als je goed kijkt, vind je op een steenworp afstand de mooiste landschappen.” Voor Lucas Gassel combineert Vincent dan ook zijn gevoel voor landschappen met zijn passie voor macrofotografie. De ideale combinatie tussen rust en creativiteit.

“Het voordeel van mijn project was dat ik nooit ver van huis hoefde. Veel foto’s maakte ik in mijn eigen achtertuin, al voegde ik meer dan eens Helmondse modellen toe. In de vorm van insecten, dat wel.” Maar ook het Helmondse Landschap komt terug. “In de nabewerking heb ik mijn macrolandschappen gecombineerd met locaties uit Helmond, zoals het speelhuis. Zo maakte ik mijn eigen samenstelling, net zoals Lucas dat deed.”

“Binnen de macrofotografie staan vaak details in het landschap centraal zoals een paddenstoel of insect. Net zoals bij Gassel. Hij draaide dit om, zette het landschap op de voorgrond en bleek hier een meester in te zijn. Het was een hele zoektocht om dit op macro niveau ook te bereiken. Gelukkig gaf de schilder mij tijdens deze zoektocht een hoop inspiratie en slaagde ik in mijn opzet.

Toen het gezin naar Singapore verhuisde, kreeg Vincent van Mullekom (44) een goedkoop cameraatje van zijn vader. Daarna heeft hij het fotograferen nooit meer losgelaten. Toch is het pas serieus geworden sinds de geboorte van zijn zoon. Na een aantal cursussen ontdekte hij zijn gevoel voor landschaps- en macrofotografie. De eerste voor de rust, de tweede vooral voor zijn creativiteit. In deze serie komen beide bij elkaar.

‘Een Gassel op steenworp afstand’ is onderdeel van het project Goeikes – Het jaar van Lucas Gassel. De resultaten zijn te zien in een 200 pagina’s tellend fotoboek welke uitkomt in de eerste week van maart 2020. Begin april opent een expositie in centrum Helmond. Tot en met 23 februari kunt u een boek bestellen via crowdfundingplatform Voordekunst. Naast een leuke tegenprestatie helpt u met uw bijdrage de expositie mogelijk te maken.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *