Eddie van de Pol in het filmportret ‘Grensgeval apart’

Eddie van de Pol in het filmportret ‘Grensgeval apart’

Wanneer je in Helmond op straat zomaar een willekeurig persoon vraagt of hij of zij judoka en sportschoolhouder Eddie van de Pol kent, dan is de kans groot dat het antwoord ‘ja’ is en dat je een half uur later nog steeds met elkaar in gesprek bent om alle leuke, typische ‘van de Pol anekdotes’ aan te horen. Precies dat kenmerkt Eddie, een markant figuur en een echte ‘mensen’ man, die al jaren op menig Helmonder -groot of klein- een onuitwisbare indruk achter weet te laten. Een man die met zijn charismatische uitstraling, natuurlijk overwicht en flinke dosis humor zelfs de ergste trubbelzakken, zoals hij het zelf zo mooi formuleert, in het gareel weet te houden.

Waarom Eddie toch steevast ontbreekt in het rijtje ‘bekende Helmonders’ en er ook in de media relatief weinig aandacht aan hem wordt besteed, was voor de maakster van deze film een raadsel.

Tijd om daar verandering in te brengen. In dit anderhalf uur durend filmportret blikken we terug op het leven van de judoman: hoe groeide Eddie op in Helmond, hoe verliep zijn eigen topsport carrière, wat betekende het onregelmatige leven met het vele reizen voor zijn gezin, hoe werd Eddie sportleraar op de Levensschool en wat maakt hem nu zo speciaal als trainer? Een portret waarin we vanuit verschillende invalshoeken Eddie’s leven belichten. Een portret met veel gelach en een enkele traan.


Locatie: Annatheater.

Kaarten te bestellen via annatheater.nl

Bekijk hier de trailer:


Datum: zaterdag 4 januari
Aanvang: 19.30 uur
Kaarten: €5,-

Voice-over: Niek de Groot
Camera & montage: Davita Meulendijks-van der Zanden

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *