Eat & Read festival voor heel het gezin. Beleef het mee

Zaterdag 3 november en zondag 4 november organiseren VVV en Bibliotheek Helmond het Eat & Read festival.

Twee dagen lang is er voor jong en oud tussen 12.00 tot 17.00 uur van alles te beleven in Bibliotheek Helmond. En het mooie is, de toegang is gratis!

Het Eat & Read festival sluit aan bij het Foodjaar 2018; in heel Brabant worden foodevenementen georganiseerd en in Helmond gebeurt dat in de Bibliotheek. De maand november staat bovendien bij Nederland Leest in het teken van voeding.

Gratis smakelijk programma voor jong en oud

Op zaterdag 3 november zijn er diverse workshops en lezingen waarbij je, bijv. insecten en chocolade kunt proeven, in een biercollege alles leert over diverse bieren, kinderen naar hartenlust traktaties leren maken, eigen bijzondere voedingsproducten bedenken, je smakelijke smaken kunt ontdekken bij Mad Science en nog veel meer. Daarnaast geeft de GGD een lezing over gezonde kindervoeding, wordt er (in meerdere talen) voorgelezen in een voorleessalon met bijpassende hapjes en geeft de Tech Foodcampus ook nog diverse demonstraties. Het EDAH museum zorgt voor een bijzondere aankleding.

Zondag 4 november is er een feestelijke zondagse brunch (van goei soep tot hemelse modder) met als bijzondere gast Wim Daniëls en muzikale intermezzo’s van De Italianen. Voor de brunch moet vooraf ingeschreven worden (kosten €16,95).

Voormalig stadsschrijver Benali vertelt over zijn boek Casa Benali, waarin Marokkaanse gerechten centraal staan. Aansluitend geeft kunsthistoricus dr.Ger Jacbos een lezing over eten in de kunst.

Verspreid door de Bibliotheek zijn er op zondag ook weer diverse workshops. Zo maak je bijvoorbeeld kunstwerken met eten, kan je proeven van vergeten groenten bij de stand van de Stadstuin, laat Groen4life je proeven van restjessoep en kan je bij de stand van het Pannenkoekschip je eigen pannenkoek ontwerpen en versieren.

Het winnende ontwerp van de smakelijkste pannenkoek zal begin december bekend worden gemaakt, waarna deze een maand op de menukaart van het Pannenkoekschip komt, waarbij de winnaar deze met 6 personen mag komen proeven. Bij Blikkie de voorleesbus kan je genieten van de smakelijkste verhalen.

Voor sommige programmaonderdelen is het verstandig je vooraf aan te melden. Deelname is gratis.

Check hiervoor het volledige programma op de website: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/eat&read

Wanneer:                                Zaterdag 3 en zondag 4 november van 12.00 tot 17.00 uur

Locatie:                                  VVV en Bibliotheek Helmond, Watermolenwal 11

Entree:                                   Gratis (behalve voor de brunch met Wim Daniëls)

Voor info en tickets brunch:   www.bibliotheekhelmondpeel.nl/eat&read

Deelnemende partners zijn:   VVV Helmond, Bibliotheek Helmond-Peel, Lunch- en Leescafé De Bieb, Groen4Life,  ChocolaDeCacaofabriek, GGD, Zorgboog, Tech Foodcampus, Edah Museum, Het Pannenkoekschip

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *