Dutch Automotive Campus

Welkom in Café de Zachte G!

Op zaterdagmiddag 5 oktober vindt van 14.30 toto 16.00 uur tijdens het Dutch Automotive Festival op de Automotive Campus in Helmond een bijzondere editie van Café de Zachte G plaats. Tijdens deze middag vol Brabantse verhalen en muziek staat de dynamische en identiteitsvolle wereld van de Brabantse cultuur centraal. De zachte G staat voor gastvrijheid, gemoedelijkheid en gezelligheid. Café de Zachte G is een café voor alle Brabanders en voor hen die even Brabander willen zijn.
De presentatie is in handen van Patrick Timmermans, historicus en directeur van Erfgoed Brabant én echte Brabander (veul Brabantser kredde ze nie!). Stadshistoricus Giel van Hooff schijnt zijn licht over de “typisch” Helmondse industriële cultuur. Onze huisband Roaw Vlis laat zingend zijn zachte G horen. De winnaars van de KIVI Best Student Award vertellen hun verhaal en de eerste auto’s in Helmond en omgeving komen aan bod. Rond 1900 was niet iedereen enthousiast over de komst van de auto want “paarden sloegen op hol, de melk van de koeien werd zuur en zwangere vrouwen vreesden voor het leven van hun ongeboren kind.”
Het programma is georganiseerd door Erfgoed Brabant, een stichting die de waarde en waardering voor de zaken die we bewust of onbewust van onze voorouders hebben overgeleverd gekregen, wil koesteren, bevorderen en doorgeven. Mensen die actief zijn in de erfgoedsector kunnen dankzij Erfgoed Brabant hun werk nog beter doen, en mensen die nog niet actief zijn, maken op een laagdrempelige en verrassende wijze kennis met erfgoed.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erfgoed Brabant: info@erfgoedbrabant.nl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *