Dure december maand bijna aangebroken

Het is weer bijna december, een maand van gezelligheid, cadeautjes, versieringen, lekker eten, feestjes, Sinterklaas en de Kerstman.

Dit geldt voor veel mensen die hier reikhalzend naar uitkijken. Helaas zijn er ook veel mensen, misschien wel uw buurvrouw/-man of die persoon die zijn hondje uitlaat, voor wie het een maand is die met angst en beven tegemoet wordt gezien. Of die moeder/vader op het speelplein bij school die zijn kindje op komt halen. Want hoe kan men zijn kinderen of kleinkinderen iets extra’s geven met de feestdagen, een snoepje of koekje of misschien een klein cadeautje? Men moet al iedere maand elk dubbeltje omdraaien voor men het kan uitgeven.

Dit is een van de redenen waarom er deze maanden regelmatig kleding- en speelgoedbeurzen worden gehouden in diverse wijkhuizen. Leden van de Jeugddisco Mierlo-Hout hadden een kleding- en speelgoedbeurs georganiseerd in de Geseldonk in Mierlo Hout op zondag 17 december. Stichting Lief stond met een kraam op de beurs. Helaas was het niet zo druk op de beurs, Sinterklaas kwam op deze zondag aan in Helmond. Hierdoor stonden alle Helmondse kindertjes bij het Kanaal in het centrum om Sinterklaas welkom te heten.

Maar niet getreurd, Stichting Lief spant zich iedere dag in om mensen te helpen er toch een feest van te maken.

Deze Stichting is er vooral voor mensen die het niet breed hebben en heeft eigenlijk iedere dag een kleding- en speelgoedbeurs. In hun winkel aan de Calsstraat 2, hoek Mierloseweg in Helmond verkopen ze tegen kleine prijsjes oud en nieuw speelgoed en kleding voor kinderen en volwassenen. Mensen, die het moeilijk hebben, kunnen zich inschrijven bij Stichting Lief en kunnen na goedkeuring lid worden, zij hoeven niet te betalen. Denkt u hiervoor in aanmerking te komen, kijk dan eens op de website, https://www.stichtinglief.nl of loop binnen bij Stichting Lief, Calsstraat 2, hoek Mierloseweg.

Iedereen is hier welkom, leden en niet-leden. Er is voor iedereen wat te vinden, kleding en speelgoed voor alle leeftijden, dvd’s en boeken, maar ook snoepgoed. Kom eens naar deze winkel en loop er eens rond.

Dan is er nog  Stichting Toverwens, er kunnen wensen worden ingediend voor of door kinderen, deze wensen worden beoordeeld, en indien mogelijk  vervuld. Er staat bij tuincentrum Coppelmans een speciale wensboom. Hier kunnen kinderen hun wens op een kaartje schrijven en in de boom hangen. Bezoekers van het tuincentrum kunnen deze wensen bekijken en eventueel besluiten om te helpen deze wensen te vervullen. Wat is er mooier om in deze maand een kind gelukkig te mogen maken. Op de website van Toverwens kijken ook regelmatig sponsors en donateurs om te helpen wensen te vervullen.


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie 
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
 Telefoon: 088 166 67 00
 Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Regina Blok

Regina Blok Redacteur Ditisonzewijk.nl Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij Dit is onze wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *