U kunt het zich vast nog wel herinneren: de wedstrijd die werd georganiseerd door het  centrummanagement  in samenwerking met de gemeente Helmond. Er kon voor (beginnende) ondernemers een winkel gewonnen worden, inclusief met een jaar lang huur. Er waren toen drie gegadigden. Uiteindelijk werd er gekozen voor Femke van Os, een vriendelijke en charmante dame die er een winkel wilde starten. Zij had sinds 2012 een webwinkel en wilde nu wel een speelgoedwinkel beginnen in de Elzas Passage. Het speelgoed was van biologisch hout en plastic van natuurlijke producten en was zeer milieuvriendelijk. Maar de naam was ook opmerkelijk: het kreeg de naam Drie Vosjes. Bij deze naam denkt men eigenlijk gelijk al aan kinderen.

Vorige week was de winkel gereed en geopend al moest de officiële opening nog komen. Toen kon wethouder Jos van Bree het niet laten om er eens een kijkje te nemen, wat direct werd vastgelegd door de wijkreporter die er toevallig langs liep. Maar op zaterdag 19 oktober was dan toch de officiële opening. Er waren niet veel mensen bij aanwezig maar de belangrijkste personen waren er wel. Dit waren onder andere wethouder Erik de Vries, Ad Scheepers van de Kamer van Koophandel, de heren Edward Buitelaar en Adil Marre, beiden van de gemeente Helmond en wat vrienden en kennissen van de eigenaresse Femke van Os. Maar wat Femke wel het mooiste vond was dat haar ouders ook aanwezig waren. Die woonden ver buiten Helmond en waren natuurlijk trots en verheugd om aanwezig te zijn.

Na een kort welkomstwoordje van Femke nam de wethouder even het woord. Hij feliciteerde Femke en haar ouders en verheugde zich op de toekomst van de zaak en wenste haar uiteraard veel succes. Toen werd het tijd voor de opening. Femke verklaarde blij te zijn met de winkel en vond het een mooi cadeau van de gemeente. Daarom had zij op ludieke wijze de winkel helemaal bedekt met cadeau papier en vroeg haar ouders de winkel te openen door het papier van het pand af te trekken.

Inmiddels waren er toch wel veel voorbijgangers blijven staan bij de winkel. Zij waren natuurlijk nieuwsgierig wat er te zien was in de winkel. En aangezien er toevallig veel mensen met kleine kinderen bij waren klonken er ook meteen de vreugdekreetjes van de kinderen toen zij zagen dat er allemaal speelgoed was. Een grote giraffe die stond vlak bij de deur, en links daarvan stonden er rekken met poppen en aanverwante artikelen. Iedereen keek hun ogen uit. Een mooie ruime en goed verlichte winkel met speelgoed. Femke kon ook meteen aan de slag met het uitleggen en aanwijzen van het gevraagde speelgoed.

Het is een aanwinst voor de Elzas Passage, vooral voor kinderen. En wat is er dan mooier als er schuin tegenover de winkel een pand is die volstaat met springkussens? Voor de kinderen een echt speelparadijs. Het is ook echt de moeite waard om er met kinderen te gaan rond lopen. Zij zullen zich geen moment vervelen.

Verslag en fotografie:Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *