Drie aanhoudingen tijdens grootschalige actie binnenstad

In de binnenstad zijn op donderdagavond 17 september meerdere invallen geweest en ook meerdere aanhoudingen verricht. Twee personen zijn aangehouden voor het bezit en vermoedelijk dealen van harddrugs en een gebruiker van harddrugs is aangehouden.

Bij de grootschalige actie, waar meerdere partijen bij betrokken waren, is er voor duizenden euro’s aan openstaande belastingen geïnd, zeven auto’s beslag op gelegd en tientallen boetes uitgeschreven. Tijdens de actie werd de politie gedurende de controle van een pand door omstanders met vuurwerk bekogeld. In het totaal werden er zes panden gecontroleerd.

Op sommige plekken bleek de brandveiligheid niet op orde, werden er milieuovertredingen geconstateerd en bestaan er vermoedens van illegaal gokken, sociale zekerheidsfraude en adresfraude. Eén horecagelegenheid werd tijdelijk gesloten omdat er geen leidinggevende aanwezig was. Alle overtredingen worden door de betrokken instanties verder onderzocht.

Zeven auto’s

Tijdens de actiedag was er ook een verkeerscontrole van de politie en Belastingdienst bij De Braak. Daar is door de Belastingdienst voor 18.000 euro aan belastingen geïnd. Op zeven auto’s werd beslag gelegd en daarvan zijn er zes afgevoerd. De aanwezige politie en boa’s schreven nog boetes uit voor hardrijden, rijden zonder rijbewijs, opvoeren scooter en bellen tijdens het rijden.

Drugsdealer

De dag begon met de aanhouding van een 19-jarige Eindhovenaar die ervan verdacht wordt in harddrugs te handelen. Hij werd door de politie gevolgd en op heterdaad betrapt tijdens het verkopen van drugs aan twee klanten. Alle drie werden aangehouden en na verhoor werden de klanten huiswaarts gestuurd. De 19-jarige Eindhovenaar zit nog vast, hij had ongeveer vijftig bolletjes op zak.

Later is er ook nog een 45-jarige Helmonder opgepakt tijdens de controle in een horecagelegenheid. Ook hij had een handelshoeveelheid harddrugs bij zich. 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *