Drakenboot en Foodstock festival is twee dagen lol, genieten en een nat pak halen!

Dit weekend, 15 en 16 juni, vond weer het tweedaags roeifestijn plaats in Helmond-Centrum. Het was een lustrum, oftewel het vijfde  jaar. Reden voor een feestje dus. En dat het een feestje werd blijkt uit het aantal deelnemende teams en vooral de bezoekers, het publiek. Op zaterdag waren er vijfendertig teams, op zondag waren het er zelfs achtendertig. Zaterdags voor de bedrijven en zondag voor verenigingen, vriendengroepen en families.

Zaterdag werd het festival geopend door wethouders Van Bree en De Vries. En hoe men ook smeekte, de wethouders waren niet bereid om een keer in de drakenboten plaats te nemen. Om twaalf uur begon de eerste race en van het begin af aan kon je constateren dat het die dag een fanatieke dag zou worden. Iedereen had er zin in. En rond de klok van twee uur gebeurde het waar eigenlijk iedereen op zat te hopen: een boot sloeg om. De roeiers in het water en grote vreugde bij het publiek. Aan het eind van de middag vond de finale plaats tussen AAE en bouwbedrijf Van den Heuvel. Iedereen ging er vanuit dat het weer AAE zou worden, zij hadden alle vier voorgaande jaren immers gewonnen. Maar wat schetst de verbazing: tot vreugde van Van de Heuvel kreeg het team te horen dat dit jaar zij de winnaar waren geworden met enkele tienden seconden verschil. Burgemeester Blanksma werd er zelfs enthousiast van.

De zondag stond in het teken van verenigingen, vrienden en andere gezelschappen. Enkele oude bekenden waren de teams: Helder Helmond, de Rotaryclub en de Wilhelminaschool. Ook deze dag was iedereen bloedfanatiek. De meeste indruk maakte wel het Chinese damesteam onder de naam Doemarwa en een nieuw team van sportgebeuren Hup onder leiding van Mandy van der Vorst. Helaas voor het publiek bleven alle boten mooi recht liggen dus geen omslaan. En zoals eigenlijk al gesuggereerd door het publiek zou Hup winnen, wat ook gebeurde. Hier werd de prijs uitgereikt door wethouder Antoinette Maas.

Dit jaar was er ook weer het Foodstock Festival aanwezig. In tegenstelling tot de drakenboot races was deze al op de vrijdagmiddag geopend. Dit jaar was deze opgesteld aan beide kanten van het kanaal omdat het park verbouwd en vernieuwd wordt. Maar de vele reacties van Foodstock mensen waren dat het dit jaar wel gezelliger was. Er kwamen veel meer mensen, zij konden ook meer zien van de wedstrijden. Ook voor de jeugd was er genoeg te doen. Springkussens, een draaimolen en diverse kramen waren omgebouwd tot jeugdactiviteit-tenten. En na afloop van dit weekend klonk uit vele monden de hoop dat het volgend jaar weer zou plaatsvinden. Het was immers weer een prachtig evenement….

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *