Tractor Club De Blôkers hield zondag bij de Oude Toren in Stiphout de jaarlijkse dorsmarkt. Bij de ingang naar dat terrein stond een groot bord met de voorgeschreven coronaregels en er was een welkomstdoek in Helmonds/Stiphouts dialect. 

Op een weiland werd door vrijwilligers die allemaal een T.C. De Blôkers-shirt droegen, hard gewerkt om alles voor de op orde te krijgen. Ik ben zelf opgegroeid in een Brabants dorpje in een boerenfamilie in een tijd dat de tractoren de paarden gingen vervangen. Dus kwam ik veel bekende voertuigen en daarbij horende machines tegen.

Intussen kwamen er ook veel donkere wolken boven Stiphout te hangen en dus moesten we allemaal even schuilen. Gelukkig kwam even later de zon weer tevoorschijn. Zo rond 10.15 uur kwamen de eerste bezoekers en gezinnen met kinderen het terrein op en zij keken hun ogen uit naar alles wat er op het terrein werd tentoongesteld. Behalve de diverse tractoren en de daarbij behorende machines waren er ook enkele oude ambachten te zien die de nodige aandacht van het publiek kregen.

Foto’s en tekst: Gerrit Jacobs

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *