Stoomcursus Jan van Brabant College voor ‘onderwijs op afstand’

Het Jan van Brabant College is volop bezig om de leerlingen van lessen te kunnen voorzien. Vandaag, 17 maart, waren de leraren bezig met een stoomcursus onderwijs op afstand. Er werd de hele dag geoefend en getest met het lesgeven. Er werd al een interactieve scheikundeles aan de Havo-5 groep gegeven.

Ineens in een stroomversnelling

De school is al langer bezig met experimenteren op het gebied van digitalisering. (Zo hebben veel leerlingen en leraren al een laptop waarop er gewerkt wordt in de lessen) Dat kwam nu allemaal in een stroomversnelling terecht. “Op vrijdag zijn collega’s aan de slag gegaan met het uitzoeken van welke systemen we het beste konden gebruiken en hoe we de oefeningen en lesstof makkelijk online konden zetten”, legt directeur Geert-jan Nillesen uit. “Zij hebben het hele weekend doorgewerkt om dat allemaal uit te zoeken. Op maandag hebben we toen keuzes gemaakt en vandaag zijn we ermee aan de slag gegaan.”

Prioriteit voor nu bij eindexamens

Vandaag werd bekend dat de scholen weer open zullen gaan tijdens de eindexamens. Bij  die kandidaten ligt voor nu dan ook even de prioriteit bij het Jan van Brabant College. “Vanaf morgen half 9 zullen er voor alle leerlingen, van boven tot onderbouw, lessen zijn. Dit zal verschillen van oefeningen tot echt interactieve lessen”, zegt Nillesen. “De prioriteit ligt inderdaad even bij de eindexamenkandidaten. Vandaar dat we ook een interactieve oefenles met een Havo-5 groep gedraaid hebben. Zij zitten natuurlijk met vragen voor hun eindexamen en kunnen zo goed geholpen worden.”

De school vond dat er niet alleen op die leerlingen gefocust moest worden. “Toen we vrijdag beginnen hebben we met zijn allen besloten om er voor de volle 100% tegenaan te gaan zodat we het voor iedereen beschikbaar kunnen maken. Dat gaat morgen dus beginnen.”

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.