De dak- en thuislozenopvang in sporthal De Braak in Helmond blijft in elk geval open tot eind september. Directeur Kitty de Laat van Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) is daar blij mee, maar beseft ook dat het nog steeds een oplossing is van tijdelijke aard. http://www.smo-helmond.nl/ is in overleg met de gemeente om opvang van dak- en thuislozen te verbeteren. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld het plan om Huize D’n Herd drastisch aan te pakken. “Die opvang is niet meer van deze tijd. Het gebouw is erg verouderd. Ook is er te weinig plek voor passanten.”

Huize d’n Herd aan de Bindersestraat is een woonvoorziening met professionele begeleiding. Er zijn plaatsen voor crisisopvang en beschermd wonen. Ook is er een vleugel waar acht passanten kunnen worden opgevangen. Dat zijn daklozen die er drie keer per maand de nacht door kunnen brengen, een maaltijd en een ontbijt krijgen en dan weer weg moeten.

In het gebouw wonen mensen op een eigen kamer, op een afdeling samen met andere cliënten. De douches, de toiletten en de keuken moeten gedeeld worden. Volgens Directeur Kitty de Laat zou dat in de toekomst anders moeten. De besprekingen daarover lopen nog.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *