Dinsdagavond nieuwe spoedvergadering gemeenteraad over Helmond Sport

De opening van het Geukerspark wordt van dinsdagavond 9 juni verzet naar 17 juni. Reden: er is morgen een extra vergadering in de gemeenteraad over de ontstane situatie rondom Helmond Sport.

De gemeenteraad gaat tijdens deze vergadering weer in debat over het klappen van de onderhandelingen met Helmond Sport. Het wordt gedeeltelijk openbaar en deels een besloten vergadering. Er is ook nog een debat over Helmond Sport.

Helder Helmond laat via een persbericht weten dat er een verzoek is ingediend voor een openbaar debat direct voorafgaand aan de besloten vergadering. De fractie Helder Helmond heeft de steun van het CDA, 50Plus, Pvda, Helmond Aktief en Bach Plus. “Allen waren zij meer dan verbaasd om via het ED te vernemen dat een Helmonds consortium al meer dan 2,5 jaar met het college in onderhandeling was rondom een miljoenendeal. Een deal die ook nog eens de financiële zorgen van Helmond Sport flink zouden verlichten en daarmee de huidige moeizame discussie in een heel ander perspectief zou plaatsen. De 6 partijen hebben 19 vragen geformuleerd, waarop zij een antwoord van het college willen,” aldus Helder Helmond.

Het is nog niet duidelijk hoe laat dinsdagavond de extra gemeenteraadsvergadering begint.

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *