Dinsdag 16 april ”De levende Tuin” door Egbert Roozen

We hebben met groen goud in handen!

Groen is steeds nadrukkelijker in beeld als oplossing bij allerlei maatschappelijke uitdagingen waar we nu voor staan. Het klimaat verandert, de biodiversiteit staat onder druk en de zorgkosten rijzen de pan uit. Als we niets doen, neemt de kwaliteit van onze leefomgeving verder af en worden we steeds vaker met een vorm van financiële, economische, ecologische of sociale schade geconfronteerd. De stelling van Egbert Roozen (directeur van Branchevereniging VHG – Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners) is dan ook, dat de tijd dat groen decoratie was voorbij is. De groene sector werkt, gesteund door wetenschappelijk onderzoek en kennispartners, hard aan innovaties. Het gaat om duurzame en groene oplossingen voor bijvoorbeeld wateropvang op piekmomenten, het tegengaan van hittestress en het afvangen van fijnstof voor een betere luchtkwaliteit. Er worden nieuwe concepten ontwikkeld voor onder andere groene tuinen, groene schoolpleinen en groen in ziekenhuizen. Daarnaast is er steeds meer aandacht voor de rol van de groene sector in de circulaire economie. Op onder meer deze punten zal Egbert Roozen tijdens zijn lezing ingaan. Zijn visie voor de komende jaren is een samenwerkingsketen te realiseren, waarmee groen aan het begin van de ontwikkelketen komt in plaats van aan het eind. Welke rol is hierbij weggelegd voor ketenpartners, zoals Groei & Bloei? Ook op deze vraag gaat Egbert Roozen in.

De lezing wordt gegeven in Bibliotheek Dommeldal in Mierlo. De entree is voor onze leden en voor de leden van de bibliotheek € 3,- inclusief twee keer koffie/thee. Niet-leden betalen € 5,- Aanvang 20.00 uur. U kunt ook on-line een kaartje bestellen via

https://dommeldal.op-shop.nl/46/lezing-de-levende-tuin-door-egbert-roozen/16-04-2019

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *