Digitalisering centraal tijdens werkbezoek staatssecretaris Knops aan Helmond

Staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties was op woensdag 15 mei te gast in Helmond voor een werkbezoek rondom het thema digitalisering. De wereld verandert in rap tempo, digitalisering is een grote ontwikkeling. Knops werd tijdens het bezoek meegenomen in de unieke Helmondse aanpak, waar Helmond glasvezel ziet als nutsvoorziening. Deze aanpak zorgt ervoor dat energie ontstaat voor innovatieve projecten die niet zonder glasvezelvoorziening kunnen. En dit gaat verder dan de gemeentegrenzen.

Staatssecretaris Knops: “Ik juich het toe dat gemeenten lef tonen. En ruimte nemen om te experimenteren en buiten gebaande paden te treden. Goed om te zien hoe die uitdaging in Helmond wordt opgepakt. Het Rijk is hierin een bondgenoot. Hiermee kunnen we samen zorgen dat de belangen van bewoners, overheid, kennisinstellingen en bedrijven op het gebied van privacy, veiligheid, eigendom en ethiek optimaal zijn geborgd.”

 Vernieuwing bij het Elkerliek
In de ochtend stond een bezoek aan het Elkerliek ziekenhuis op de planning. Eveline de Bont, voorzitter Raad van Bestuur: “Het Elkerliek wil samen met de andere zorgpartners in de regio patiënten en 250.000 inwoners goed bedienen de komende jaren. Daarvoor is digitale uitwisseling als zorgpartners onderling essentieel. Het Elkerliek biedt op dit moment al verschillende digitale mogelijkheden om patiënten te informeren, denk aan het zorgportaal en behandelapps. Met Helmond als regiepartner in de glasvezel kunnen we versneld experimenteerruimte realiseren waarin we met patiënten thuis ook kunnen communiceren, coachen en zelfs monitoren. Een veilige, betrouwbare digitale snelweg zoals nu in Helmond komt, is onmisbaar om deze zorg op afstand veilig te realiseren”. 

Gemeente Helmond werkt met de aanleg van glasvezel aan de digitalisering van de hele stad. Niet alleen bij mensen thuis, maar ook in de openbare ruimte wordt glasvezel aangelegd. Door samen te werken in BrabantStad en met de bouw van de wijk van de toekomst, Brainport Smart District.

Brainport Smart District
In de middag bezocht Knops het businessevent van Brainport Smart District. Hier pitchten ondernemers hun innovatieve projecten die in Brainport Smart District op haalbaarheid worden onderzocht. De staatssecretaris sprak met ondernemers over vergaande innovatie, ook op het gebied van digitalisering, waar Brainport Smart District in Helmond aan werkt. Het belang van een systeem voor toetsing van data op het gebied van privacy, veiligheid, eigendom en ethiek werd alom onderschreven.

Wethouder van Bree: “Ik kijk met trots terug op het bezoek van de Staatssecretaris. Met eigen regie op glasvezel als nutsvoorziening, met zorgdiensten op afstand en Brainport Smart District als de parel van innovatie, toont Helmond lef.”


Bronfoto: Knoops fotografie


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *