Digitaal onderwijs maakt al jarenlang deel uit van het basisonderwijs. Nu de scholen al twee weken verplicht zijn gesloten in verband met de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) komt deze digitalisering goed van pas om de jeugd te voorzien van thuisonderwijs.

Op de Goede Herder in Helmond Oost wisten ze al snel in te haken op het probleem rondom het thuisonderwijs. Omdat de ICT-er op school een eventuele sluiting al voorzag, is deze direct gestart met het mogelijk maken van digitaal onderwijs.

Zo vertelt directrice Connie Schellens dat de leerlingen inmiddels dagelijks digitaal onderwijs volgen van 9.00-13.00 uur. De onderwijskrachten spreken opdrachten in of maken een filmpje met daarin de opdracht van die dag.

Zij geeft aan dat zij dankbaar gebruik maken van diverse media waardoor ze goed contact met de leerlingen en hun ouders kunnen houden. Opdrachten die thuis worden gemaakt, worden via filmpjes en foto’s ter controle gestuurd naar de leerkrachten.

Thuisonderwijs met behulp van de ouders en leerkrachten

Dat de ouders een belangrijke rol spelen in het thuisonderwijs. Ook op school weten ze dat dit niet altijd gemakkelijk is: ouders moeten dikwijls thuis werken, oppassen en hun onderwijs begeleiden. Dat valt natuurlijk niet mee en vraagt veel geduld en creativiteit.

Toch zijn de ouders dankbaar dat het onderwijs wel doorgaat. Op vele scholen is er geen digitale oplossing en krijgen de kinderen in het slechtste geval, noodgedwongen geen onderwijs.

Wethouder van onderwijs van de gemeente Helmond Cathalijne Dortmans prijst de Goede Herder en alle andere scholen voor de leuke initiatieven en creatieve oplossingen om toch het onderwijs voortgang te kunnen geven in deze moeilijke omstandigheden.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *