Digitaal oefenen met taal!

De Bibliotheek Helmond begint vanaf 7 mei met een nieuwe, gratis dienst ‘Oefenen met Taal’. Elke dinsdagochtend is er de gelegenheid om aan te schuiven en digitaal opdrachten te maken om de taalvaardigheid te bevorderen. Dat doen we met behulp van oefeningen op een speciale website: oefenen.nl.

In Helmond is er al jarenlang sprake van een probleem met laaggeletterdheid, maar liefst 16,7% van de inwoners kampt met deze problemen. Dit maakt het alledaagse leven soms lastig. Zo kan men moeite hebben met het lezen en begrijpen van een brief en kan het vinden van een baan ook een lastige opgave zijn. Daarom richt de Bibliotheek Helmond-Peel zich op het bereiken van deze doelgroep op een laagdrempelige manier, om hen zo te ondersteunen bij het verbeteren van hun taalvaardigheid.

Om op een makkelijke manier Nederlands te leren of te verbeteren, biedt de Bibliotheek de mogelijkheid om onder begeleiding zelf aan de slag te gaan op een computer. De deelnemer wordt o.a. begeleid in het ontwikkelen van hun woordenschat, grammatica en algemeen taalgebruik. ‘Oefenen met Taal’ vindt elke dinsdag van 10:30 tot 12:00 plaats op de 2e verdieping van de Bibliotheek in Helmond aan de Watermolenwal. Deelname is gratis voor zowel niet-leden als leden van de Bibliotheek en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *