Dieren van de week: Iene en Miene

Dieren van de week Iene en Miene (geboren 8 april) zijn zusjes uit een nestje

Iene is afkomstig uit het nestje Iene-Miene-Mutte. Dieren van de week Iene en Miene zijn moeilijk uit elkaar te houden, ze lijken behoorlijk op elkaar. Maar als je de verschillen weet herken je ze moeiteloos. We zijn met de poesjes aan het oefenen om ze wat vertrouwder te maken met handen. Hun moeder (die we eigenlijk Tien pond grutten hadden moeten noemen maar dat gaat wat ver) is heel bang voor mensen. Haar kroost is jong genoeg om nog veel te kunnen leren.

Iene is banger dan zusje Miene. In het begin maakte ze zich al uit de voeten als je in haar richting liep. Met een speeltje of een lekkernijtje lukt het om haar belangstelling te wekken. We zijn nu een aantal weken verder en het poesje heeft flinke vorderingen gemaakt!

Het angsthaasje heeft veel bijgeleerd. Als ze zag dat de andere kittens om mensen heen dromden, kwam ze ook een kijkje nemen. Goed voorbeeld doet goed volgen! Ze was dan wel wat afwachtender en vond het duidelijk spannend, maar ze kwam wel. Inmiddels is haar angst steeds minder op de voorgrond. Als ze rustig in een mandje ligt, is ze zo ontspannen dat ze warempel goed aaibaar is. Ze is wel op haar hoede maar ze geniet van de aanrakingen. Af en toe laat ze zich ook oppakken. Een enkele keer stapt ze zelfs ook uit zichzelf op schoot, vooral als daar ook al een ander kitten ligt. Ze gaat nog niet echt liggen maar haar interesse in schoot is er en ze komt ook een paar keer terug voor een nieuw kijkje of weer even erop stappen.

Uiteraard is ze een enthousiast speelster. Samen met de andere kittens, haar zusje Miene, of lekker in haar eentje. Geef haar maar een beesie en ze is gelukkig!

Voor meer foto’s van Dier van de Week Iene, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/kittens/iene-2000414/

Voor meer foto’s en filmpjes van Dier van de Week Miene, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/kittens/miene-2000417/

Indien u meer informatie over Dier van de Week Iene en Miene wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *