Dierdonk als volgende wijk klaar voor de toekomst dankzij glasvezel

Supersnel internet en klaar voor de toekomst dankzij glasvezel. Vanaf volgend jaar is het ook zover voor Dierdonk, want na Brouwhuis, Rijpelberg, Stiphout, Helmond-Noord en Warande is Dierdonk de volgende wijk waar een glasvezelnetwerk wordt aangelegd. Glasvezel is de modernste, snelste en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie, telefonie en overige digitale diensten zoals zorg en veiligheid. Dankzij glasvezel wordt door gemeente en lokale partners steeds meer samengewerkt aan innovaties voor zorg en veiligheid in Helmond.

Dierdonk, Helmond-Noord en Warande

Binnenkort ontvangen de bewoners van Dierdonk een huis-aan-huis informatiepakket van Glasvezel Helmond B.V. Ook maken dan de aanbieders van internet-, televisie- en telefoniediensten hun pakketten, servicediensten en prijzen bekend. Dit zijn voorlopig de volgende aanbieders: TriNed, Plinq, FiberNL en Breedband Helmond. Bewoners hebben vervolgens tot 9 september 2019 de tijd om aan te geven of ze direct willen instappen tegen gratis aansluitkosten. Als op die datum 25% van de bewoners zich hebben aangemeld, dan wordt het glasvezelnetwerk aangelegd vanaf december 2019.

Vanaf eind augustus gaat de schop in de grond bij Helmond-Noord en Warande en worden de eerste straten en huizen voorzien van glasvezel. De werkzaamheden in Warande zijn afgerond in november. In Helmond-Noord begin 2020.

Samenwerken aan zorg en veiligheid

De gemeente werkt samen met lokale partijen aan initiatieven die dankzij glasvezel bijdragen aan een sociale en veilige stad. Denk aan brandbeveiliging en zorg op afstand om kwetsbare mensen langer thuis te laten wonen en mantelzorgers te helpen. Binnenkort wordt hiervoor een speciale actie opgestart. Ook met het Elkerliek ziekenhuis wordt gewerkt aan oplossingen om patiënten op afstand te helpen, zodat ze niet elke keer naar het ziekenhuis hoeven te komen. In Helmond-Noord wordt samen met het technologisch instituut van de politie (DITSS) in het najaar gestart met een proefproject om samen met inwoners en digitale hulpmiddelen een deel van Helmond-Noord veiliger te maken. In een ander deel van Helmond-Noord willen we samen met Woonpartners een project starten om woningen te virtualiseren.
Kortom, met glasvezel in de wijken ontstaan volop kansen voor een sociaal, vitaal en veilig Helmond.

Glasvezel Helmond BV

Glasvezel Helmond BV is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Glasvezel Helmond BV zorgt van 2019 tot en met 2021 voor een glasvezelnetwerk in de straten van Helmond waar dit nog niet ligt. De gemeente ziet glasvezel als een nutsvoorziening, zoals elektriciteit en het riool. Iedereen moet op een digitale glasvezelsnelweg kunnen.

Meer weten? Kijk dan op www.glasvezelhelmond.nl


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *