Dier van de week Vivaldi

Dier van de week Vivaldi

Dier van de week Vivaldi heeft vijf kittentjes gehad en is nu afgezwaaid als moeder. Het is een onzekere poes die goed haar eigen gang kan gaan. Ze wil eigenlijk niet geaaid worden en reageert schichtig bij onverwachte bewegingen of geluiden. Ze komt voorzichtig kennismaken, strijkt af en toe bedachtzaam zonder veel nadruk langs je hand of je benen en geeft bescheiden kopjes; een beetje terloops, ze durft niet zo goed. De laatste tijd gaat het wel steeds beter, ze raakt steeds meer ontspannen. Met een lekkernijtje is ze gemakkelijk binnen handbereik te krijgen en kan ze kort geaaid worden.

Ze is goed te verleiden tot spelen/jagen: een ritselballetje aan een hengeltje kan haar flink in beweging brengen, of anders iets met veertjes. Als ze in de stemming is, kan ze er geen genoeg van krijgen! Ze kan overigens helemaal niet overweg met andere katten.

Dit is een poes voor mensen die weinig of geen eisen stellen. Laat haar maar lekker haar eigen ding doen… Ze zal het prachtig vinden om volop naar buiten te kunnen. Ze kan bijvoorbeeld een mooie carrière maken in het onder controle houden van een muizenpopulatie. Vivaldi zal haar jachttalent inzetten en een sterk muizen-ontmoedigend effect hebben. Alleen al door de aanwezigheid van een kat kunnen muizen besluiten om hun koffertje te pakken en te verkassen. Hebt u een vacature voor deze poes?

Voor meer foto’s van Dier van de Week Vivaldi, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/vivaldi-2000029/

Indien u meer informatie over Dier van de Week Finke wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *