Dier van de week Vester

Dier van de week Vester (2 jaar) ziet er best relaxed uit maar is toch wat schichtig/onzeker.

Dier van de week Vester toont niet veel interesse om te spelen maar met behulp van eten krijg je hem toch flink in beweging. We hebben twee dingen gevonden waar hij veel plezier aan beleeft. Het ene is z’n brokjes stuk voor stuk over de vloer “sjoelen” zodat hij erachteraan gaat racen. Dat bevredigt meteen z’n jachtinstinct, en het is altijd “prijs”: elke run levert een brokje op. Het tweede is: een voerpuzzel. We hebben een plateau waar je op vijf verschillende manieren z’n brokjes in kunt stoppen, en hij moet behoorlijk wat moeite doen om ze eruit te peuteren. Dat is veel interessanter dan een bak met hapklare brokken die hij binnen de kortste keren naar binnen spaait. Het houdt hem een tijdje aandachtig bezig en hij vindt het hartstikke leuk.

Dier van de week Vester ziet er op de foto’s relaxter uit dan hij eigenlijk is. Zo op het oog lijkt hij best op z’n gemak, maar eigenlijk is hij wat schichtig/onzeker. Hij heeft een ruime kat-uit-de-boom-kijk-tijd nodig. Bij z’n aankomst in onze gewone kattenverblijven kreeg hij helaas een buurman die hem nogal vijandig begroette, wat natuurlijk geen fijne ontvangst is. Een verplaatsing naar een ander verblijf bracht nauwelijks verlichting: ditmaal maakte een buurvrouw bezwaar. Het zit Vester niet mee!

Qua mensen neemt Vester ruim de tijd om ze te bestuderen.

Met wat geduld en een ruime wentijd kunt u vast nog wel bereiken dat hij zich ontspant en z’n onzekerheid kan loslaten. Hij heeft de potentie en de wil om goeie maatjes te worden.

Voor meer foto’s van Dier van de Week Vester, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/kat/

Indien u meer informatie over Dier van de Week Vester wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *