Dier van de Week Nikko

Dier van de Week Nikko

Dier van de Week Nikko is op het eerste oog een zwarte kater maar bij een tweede blik valt op dat het bepaald geen diep zwart is, er zit een flinke bruine zweem in. Verder heeft hij opvallend gele ogen. Hij komt meteen kennismaken met iedereen die zijn verblijf in gaat, hij is blij je te zien. Ha, mensen! Om die reden is hij ook moeilijk op de foto te zetten: hij komt direct op je af en stommelt dan continu om je heen. Je kunt dus bijna alleen foto’s maken van veraf, door de tralies heen, zodat hij blijft zitten/liggen.

Het is een heel levendige, energieke, onstuimige en zeer enthousiaste knaap. Hij is nogal aanwezig, geen kans dat je hem over het hoofd ziet. Geen kerel om de hele dag kalmpjes te gaan zitten wachten tot zijn baasje thuiskomt van het werk en er leven in de brouwerij komt; hij moet zelf voldoende te doen krijgen. Een kattenluikje kan uitkomst bieden. En flink mee spelen natuurlijk. Met een laserlichtje zit hij zo op topsnelheid en flapperen z’n poten alle kanten op. Hij is jong en hij heeft er zin in!

Hij moet nog wel afleren om je hand te pakken. Om die reden is hij ongeschikt voor (kleine) kinderen. Ook likjes kunnen op den duur ontsporen richting hapjes die het predicaat “liefdeshapjes” niet verdienen, daar zijn ze te menens voor. Hij mag uitsluitend met speelgoed spelen en speeltjes grijpen, nooit je hand. Beter dus ook om hem niet te triggeren met vingerbewegingen. Kortom een super enthousiaste jonge vlegel die nog een beetje gepolijst moet worden.

Voor meer foto’s van Dier van de Week Nicco, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/nikko-2001058/

Indien u meer informatie over Dier van de Week Nicco wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *