Dier van de week Misty

Dier van de week Misty

Dier van de week Misty is afgezwaaid als moeder en mag haar eigen leventje weer oppakken. Het is een energiek jong ding met prachtige lichtgroene ogen en een goede jachttechniek. Ze gaat fanatiek achter een hengeltje met een “ritselballetje” aan en kan er bijna geen genoeg van krijgen. Ze moet en zal het ding bemachtigen en is snel, heel snel! Soms is alleen een hengeltje met een touwtje al voldoende om haar in de jaagmodus te krijgen.

Dier van de Week Misty is ook dol op eten, de brokjes worden enthousiast begroet en in ontvangst genomen. Tegelijk houdt ze ook scherp in de gaten wat er allemaal buiten haar verblijf gebeurt, ze checkt elk geluid en elke happening. Ze wil niks missen en moet natuurlijk wel op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes.

Misty komt kopjes geven, soms ook likjes, en ze begint het steeds meer te waarderen om geaaid te worden. In het begin kon ze fel uit de hoek komen, maar dat kan hebben samengehangen met haar moederschap en hormonen. Als ze ontspannen is kan ze uitvoerig geaaid worden, achter de oortjes gekriebeld en op schoot gezet worden, wat we niet verwacht hadden. Ze is veel vriendelijker en milder geworden. We kunnen het best met haar vinden. De recentste ontwikkeling is dat ze zelfs uit zichzelf op schoot springt en rustig gaat liggen. Het moet niet gekker worden! We zijn superblij met de stappen die ze zet, hadden niet gedacht dat we deze poes ooit op schoot zouden signaleren.

Ze kan absoluut niet overweg met andere katten en honden, ze reageert er verbazingwekkend woedend op. Dier van de Week Misty moet beslist het enige huisdier zijn. Ze verdient een nieuwe thuisbasis waar ze haar leventje fijn kan voortzetten. Wel bij iemand die enige ervaring heeft met wispelturige, pittige tantes, en die doorgaat met het ontwikkelen van haar milde kant. Ze zal strakjes graag weer naar buiten gaan, het is geen poes voor langdurig binnen zitten en bank hangen.

Voor meer foto’s van Dier van de Week Misty, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/misty-2000049/

Indien u meer informatie over Dier van de Week Misty wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *