Dier van de week: Jarana

Dier van de week: Jarana

We beginnen wanhopig te worden. Jarana is 18 juni 2018 bij ons binnengekomen. Nog even en ze zit al anderhalf jaar in een kooi. U kunt zich wel voorstellen dat Jarana het voor gezien houdt. Ze is nog geen 3 jaar oud.

Uiteraard “is er iets mee”, want anders zit je niet zo lang. En wat is dat “iets” dan helemaal? Ze maakt likplekken in haar vacht. Dat kan van stress zijn, maar ook een voedselallergie. De stress kunnen we niet wegnemen; voor ’t geval dat het met voeding te maken heeft staat ze op hypoallergeen dieet. Ondanks dat dieet hervat ze toch af en toe het likken. Daarom krijgt ze een minimale dosering van een medicijn. Er is een kans dat u na haar adoptie, als ze het weer lekker naar haar zin heeft, kunt stoppen met de medicatie en misschien ook met het dieet. Het valt te proberen!

Als ze in de stemming is kun je leuk met haar spelen. Ze is goed oppakbaar en aaibaar maar het is geen schoot- of knuffelpoes. Ze heeft een hekel aan andere katten. Ze moet beslist naar buiten kunnen. Wie bevrijdt Jarana van haar uitzichtloze opsluiting?

Voor meer foto’s van Jarana, kijk op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/9367/

Indien u meer informatie over Jarana wilt ontvangen, of meer wil weten over het vrijwilligerswerk, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een andere kat of een kitten, of bent u geïnteresseerd in honden, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *