Dier van de week Finke

Dier van de week Finke

Het heeft Dier van de week Finke tot nu toe niet erg meegezeten in het leven. Hij is pas twee jaar maar heeft fysiek al het een en ander op z’n bordje liggen. Hij is begin juni als vondeling bij ons gearriveerd en de eigenaar meldde zich niet.

De dierenarts constateerde een hartruisje van 2 (op een schaal van 6). Dat is niet perse zorgelijk, een kat kan er oud mee worden zonder er last van te krijgen. Verder had hij ontstoken tandvlees (gingivitis) waarvoor hij behandeld is, maar wat wel een punt van aandacht blijft. Vervolgens merkten wij dat hij opvallend veel plaste. Uit bloedonderzoek bleek dat zijn nierwaardes niet in orde waren. Hij is op nierdieet gezet en is vervolgens nog tweemaal onderzocht. Het gaat om beginnende, milde nierinsufficiëntie, en ondanks zijn jeugdige leeftijd is het advies nierdieet. Ook qua tandvleesontsteking is hij er vroeg bij. Het is net als met mensen: sommigen krijgen meer (en jonger) te verhapstukken dan anderen.

Dier van de week Finke ziet andere katten helemaal niet zitten, hij heeft z’n huis graag voor zich alleen. Hij eet z’n nierdieet goed en om hem wat meer vocht binnen te laten krijgen is het goed als daar ook dagelijks wat nierdieet-natvoer bij zit.

Jonge kat in ontwikkeling

Hij komt kennismaken, een paar kopjes geven en langs je af strijken, hij wil ook best wel eventjes geaaid worden. In het begin had hij weinig interesse in spelen maar dat is bijgetrokken. Misschien had hij er aanvankelijk weinig energie voor. Tegenwoordig jaagt hij soms graag op een “ritselballetje” aan een hengeltje zodat hij eventjes flink rondrent. Ook als je zijn brokjes presenteert in een anti-schrokbak zodat hij er wat moeite voor moet doen om ze te bemachtigen, beleeft hij daar duidelijk veel plezier aan. Hij stelt het ook steeds meer op prijs om geaaid te worden en laat zich op schoot zetten, is duidelijk aanhankelijker aan het worden dan in het begin, toen was hij meer op zichzelf.

We snappen dat dit niet de makkelijkste kat is om een baasje voor te vinden. Toch gaan we het vol goede moed proberen. Er is vast wel iemand die deze pechvogel een plezierig leven wil geven. Finke zal het heerlijk vinden om weer naar buiten te kunnen.

Voor meer foto’s van Dier van de Week Finke, kijk op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/finke-2000695/

Indien u meer informatie over Dier van de Week Finke wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/ 

Graag attenderen wij iedereen er nogmaals op dat een bezoek aan het asiel, vanwege corona-maatregelen, nog steeds alleen mogelijk is als u vooraf een afspraak met ons maakt.

Helaas komen er nog elke dag mensen onaangemeld naar het asiel. Meestal om een bezoek te brengen aan onze kittenkamer.

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, vragen wij u om eerst een afspraak te maken.

U kunt ons bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *