Het was alweer de zeventiende editie van Dickensnight in Brandevoort. En het beloofde een prachtige dag te worden deze vijftiende december. Alle figuranten en kraamhouders waren het eens: dit werd de vrolijkste en mooiste dag van december.

De openingsparade die elk jaar werd gehouden, de figuranten in optocht een ronde maken door de route met natuurlijk de chagrijnige Scrooge voorop, ging dit jaar niet door dus  rond de klok van twee uur was iedereen al op pad of bezig met hun optredens. De schoenpoetsers zaten al te wachten op hun eerste klant, de straatveger deed haar best al het vuil en stof weg te vegen met haar takkenbezem, het kinderkoor zong uit volle borst hun liederen en natuurlijk klonk er ook een luid gekwaak, de ganzen kwamen er aan. Voor en achter de ganzen de begeleiders die al vele malen op de foto gezet werden. Het was ook een mooi gezicht die ganzen achter elkaar en luid kwakend naar de mensen als deze iets te dicht bij kwamen. De groentekar met zangers en zangeressen die overal en nergens te vinden waren. De zwerver deed netjes mee met het zingen en als je goed keek zag je nog net zijn heupflesje met alcohol uit zijn jaszakje steken. Je hoorde ook op diverse plaatsen een luid geratel van de dorpsomroepers die hun berichten naar de mensen brulden.

Ook wat marktkramen betreft was er genoeg te zien en te halen. Een kraam met grote schitterende kerstkransen van kerstballen pronkten over de hele kraam. Een verkoper rekende zeker op een koude winter; haar kraam was afgeladen vol met gebreide mutsen, sjaals en handschoenen. Maar ook veel sfeerartikelen waren er te koop en te bewonderen. Lantaarns met kaarsen of ledverlichting trokken ook veel aandacht. Het was een en al kerstsfeer. In de Markthal kon iedereen terecht voor de inwendige mens. Van glühwein tot erwtensoep en broodjes hamburgers, maar ook natuurlijk de normale dranken zoals koffie en thee of frisdranken, wijn en bier.

Wat muziek betreft was er ook genoeg om van te genieten. Unitas speelde in de markthal, de Blue-band op diverse plaatsen en afgewisseld door de koren van de Dickensnight zelf. De rotonde bij het BrandPunt was er dit jaar voor het eerst bijgetrokken en daar stonden ook gezellige kramen. Onnodig om te zeggen dat het weer goed bezocht werd. Maar wat wil men ook anders: Dickensnight staat erom bekend altijd het mooiste en gezelligste evenement te zijn in Helmond…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer


Fotograaf: Erik Hover

Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *