Joep de Wildt werd zaterdagavond 8 februari uitgeroepen tot Opperkletsmajoor van carnavalsvereniging de Keiebijters en ontving de zilveren Narrenkap. Een bijzondere overwinning, mede omdat zijn entree in dit toernooi te danken was aan een wildcard, in oktober gewonnen met zijn eerste plek in het kletstoernooi De Goeie Toon.

Terechte winnaar, beaamde het publiek, na afloop van de finale van het prestigieuze Keiebijterstoernooi. Joep de Wildt had de volledige aandacht van het publiek, van het begin tot het eind van zijn klets, als De kleinzoon. Hij nam het publiek mee in een ‘ontroerend’ verhaal over jeugdherinneringen met zijn opa.

Rien van Genugten was dakloos vertelde over zijn leven op straat en dat hij vaak UIT eten gaat. Hij woonde in een grote doos, die erg stinkt. Hij heeft er bordjes opgehangen: Home zweet Home. Ook Van Genugten kon op bulderende reacties uit de zaal rekenen.

Ineke van Gerwen vertelde als Dafne Diesel over het leven als vrachtwagenchauffeuse en de wereld tussen de mannen. Ook zij was debutante en haar grappen vielen minder goed bij het publiek.

Rob Scheepers als Joop Kringloop was veruit de mindere van de vier. Hij vertelde dat hij veel fietsen verkocht in de kringloopwinkel. Dit waren fietsen die hij van straat afhaalde om deze zogenaamd te recyclen. Dus als mensen in de zaal hun fietsen kwijt waren konden zij maandag hun fiets weer voor een prikkie kopen. Ook zijn grappen wisten de zaal niet te boeien.

Striepke Veur neemt afscheid

Voor hun laatste deelname aan het carnaval heeft Striepke Veur een speciaal laatste liedje geschreven en gezongen. Zij hebben 38 jaar deelgenomen aan het carnaval bij de Keiebijters. In oktober komt er nog drie dagen voor een afscheidstournee. Zowel het publiek als de Striepkes pinkten een traantje weg. Voor het laatste optreden ontving de groep een staande ovatie.

De organisatie was net al voorgaande jaren weer Oit de Kunst!

Foto’s Gerard Slegers

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Anja Donkers

Anja Donkers Team Ditisonzewijk.nl Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *