De zorg gaat door – corona cohort-afdeling GGZ Oost Brabant

In deze onzekere tijden zo goed mogelijk blijven zorgen voor kwetsbare mensen. De geestelijke gezondheidszorg is sinds de corona-crisis voor een flink aantal uitdagingen komen te staan. Ook in Helmond waar GGZ Oost Brabant de eerste corona-afdeling van de regio opzette.

Binnen twee dagen stond hij er, de eerste corona cohort-afdeling van de regio. Cliënten die besmet zijn geraakt met het virus en die opgenomen moeten blijven omdat het psychiatrisch toestandsbeeld de hoofddiagnose is, worden daar verzorgd. “Op de corona-afdeling hebben we echt zelf het wiel moeten uitvinden, omdat er nog maar weinig informatie voor handen was over hoe je zo’n afdeling inricht”, vertelt Astrid Dirks, directeur behandelzaken Helmond. “Dit leidde tot meerdere innovatieve ideeën op de afdeling om medewerkers te ondersteunen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld vergrootglazen voor medewerkers die normaal gesproken met een leesbril werken. De persoonlijke beschermingsmaterialen laten het dragen van een leesbril niet toe. En dan kom je er achter dat je in quarantaine pak niet meer kunt bellen. Een touchscreen pennetje bracht uitkomst. Ook kwamen we logistiek voor uitdagingen te staan. Hoe vervoer je bijvoorbeeld cliënten die besmet zijn geraakt met corona naar de cohort afdeling, als de ambulances niet voorhanden zijn omdat het te druk is? Daarvoor hebben we zelfs een eigen vervoerdienst opgezet.”

Alle kennis die de afgelopen maanden is opgedaan, wordt gedeeld met andere zorginstellingen zodat kwetsbare mensen door heel Nederland zo goed mogelijk geholpen kunnen worden. Of zij besmet zijn of niet, de zorg gaat door.

GGZ Oost Brabant

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GGZ Oost Brabant

Wij staan voor 'gezondheid die je je eigen familie gunt' en zijn er voor burgers met complexe psychische zorgvragen. Voor hen bieden wij veilige menslievende zorg 'in het Brabantse land'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *