De scholen beginnen weer; pas op in het verkeer

De campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’, gaat ook in Helmond van start. De bekende spandoeken zijn inmiddels op veel plekken te zien. De Helmondse afdeling van VVN roept hiermee op om extra alert te zijn op fietsende scholieren. Want na de zomervakantie gebeuren er opvallend veel ongelukken.

Een nieuw schooljaar betekent immers wennen voor iedereen. Met deze campagne werkt Veilig Verkeer Nederland aan het terugdringen van het aantal verkeersongevallen onder fietsende scholieren. Kinderen verdienen een veilige rit naar school. Daar kan niemand het mee oneens zijn. School is voor kinderen de plek waar zij zich veilig voelen. De weg ernaartoe moet dat ook zijn.

Ongevallen
Na een zomervakantie neemt het aantal verkeersongevallen tussen automobilisten en fietsende scholieren toe. Dat blijkt uit cijfers van het CBS over de afgelopen jaren. Onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid toont aan dat het aantal ernstige verkeersgewonden over de afgelopen tien jaar een stijgende trend laat zien en met gemiddeld 1,9% per jaar toenam. Een deel daarvan betreft schoolgaande kinderen.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *