• De markt weer ouderwets gezellig

Wie vandaag op zaterdag 9 mei over de markt liep. kon merken dat het weer als van ouds druk was op de markt. Door dat de markt nu meer verspreid stond in het centrum was de drukte goed te hebben en waren er geen opstoppingen.

De marktkramen stonden goed verspreid in het centrum om zo de 1,5 meter regel goed in acht te kunnen nemen. Ook hadden de marktkooplui zelf al maatregelen genomen door  middel van  waarschuwingsposters en het plakken van afstandslijnen op de grond. Vandaag stonden de kramen uiteraard op de Markt maar ook via de Watermolenwal tot aan het Pietblomplein.

Ontevreden marktkooplui

Veel marktkooplui waren niet tevreden over de nieuwe positie van de markt. Omdat de markt net voor de ingang van de bibliotheek ophield, was het voor de bezoekers niet duidelijk genoeg dat ze ook nog door konden lopen tot om het hoekje. En dus werden marktkooplui die daar stonden, vergeten. Opmerkelijk is ook dat er geen bebording stond om aan te geven dat de markt verder ging op het Pietblomplein. Wij spraken een marktkoopman die vertelde ons dat hij vandaag maar €20.- had verdiend. En die kon hij dan direct afdragen, want hij betaalt ook voor zijn staanplaats op de markt. Kortom hij heeft een hele ochtend hard gewerkt voor niks. Hij kon ons niet direct vertellen of hij volgende week nog terugkeert.

Handhaving

Om alles in goede orde te laten verlopen was er handhaving. Er liepen agenten, maar er was ook politie te paard aanwezig om de doorstroming van de markt goed te laten verlopen. Zover wij weten zijn er geen incidenten geweest. Wat ons wel opviel is dat er niet gehandhaafd werd op het aantal fietsers over de markt.

Burgemeester en gemeenteraad

Zowel gemeenteraadsleden als de de burgermeester kwamen even een kijkje nemen naar de nieuwe opstelling van de markt. Zij waren blij om te zien dat de markt nu weer compleet was. Ze namen de klachten van de marktkooplui ook zeer serieus. Zij hopen dat de nieuwe opstelling voor tijdelijk toch een goede oplossing is. Wellicht dat er hier en daar iets aangepast moet gaan worden.

Fotografie: Jason Gerritsen & Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jason Gerritsen

Ditisonzewijk.nl - Helmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *