Misschien herinnert u zich wel de traditionele schoolreis uit de tijd dat elk jaar een schoolreisje werd gegeven. Lekker naar de dierentuin,  naar een pretpark of gewoon een dagtocht naar een leuke plaats of stad in Nederland. Daarna ging het snel, erg snel. Toen werden de schoolreisjes groter en luxer. Een weekje naar Frankrijk, Spanje of Engeland. Die tijd is (helaas) voorbij.

Nu met de coronacrisis is er geen schoolreisje meer. Maar de Korenaar heeft daar iets op bedacht. Een alternatieve schoolreis. Op 30 juni werd er zo’n tripje nieuwe stijl georganiseerd. Zij huurden een bedrijf in uit ‘s-Gravenzande die gespecialiseerd is in het organiseren van deze dagen (Wonderland entertainmentgroep). Zo’n dag heet eigenlijk Kids heldendag. En elke dag heeft een thema. Voorheen was het Sesamstraat en Bobo (het konijn). Dit keer was het de Buurman-en-Buurmandag. En stond in het teken van klussen.

Klusochtend en computerspellen

’s Morgens was er voor de groepen 1 tot en met 4 een klusochtend met kruiwagenrace,  muurtje metselen met sponsen en verhuisdozen stapelspel. Zij moesten met een kruiwagen met daarin een emmer  een hindernisrace lopen op een bepaald parcours.  Het tweede spel was muurtje metselen. Een opgezet raam moest bedekt worden met stenen(grote sponsen).  En als laatste was er het verhuisdozen stapelen. Een parcours waar de kinderen snel naar een lading dozen rennen en ergens anders opstapelen. Aangezien  er die dag nogal wat wind stond viel dat niet mee maar de pret was er niet minder om.

Ook de enthousiaste leidsters wisten de kinderen de hele tijd te stimuleren door complimenten te geven en hen aan te moedigen. Aan het eind van de ochtend werden de kinderen beloond met heerlijke ranja. Op de middag was het speeltijd voor de groepen 5 tot 8. Er waren enkele grote tenten opgezet waarin een lading beeldschermen stonden aangesloten op een computer. Daar werden wedstrijden mee gespeeld. Ook hier was het weer spanning en sensatie. Opmerkelijk was wel dat de oudere jeugd wel fanatieker was of het kwam door de spanning van de spellen. Aan het eind van de middag werd er een Dance battle georganiseerd. Het was een dag vol plezier die de kinderen niet snel zullen vergeten…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Foto van de dancebattle: De Korenaar

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *