Er komt een oorlogsmonument in Brouwhuis. Op 24 september 1944 werd het toenmalige dorp Brouwhuis bevrijd van de nazi’s. Om die gebeurtenis te herdenken krijgt de wijk een eigen monument op het Louis Donkersplein.

De wijkraad Brouwhuis en de vier bassisscholen in deze wijk hebben daarvoor het initiatief genomen. De onthulling van het gedenkteken is 24 september, precies 76 jaar na de bevrijding.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Alexander Brusaert

Hallo, ik ben Alexander Brutsaert en ik ben 19 jaar. Ik ben geboren in Helmond, maar ik woon al vele jaren in Lieshout. Dit jaar begin ik aan mijn tweede jaar journalistiek in Tilburg. Ik ben blij dat ik de komende maanden stage mag lopen bij Ditishelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *