Ze hadden het al eerder aangekondigd maar vandaag 19, mei, is het dan zover. Kinderopvang De Bereboot heeft vandaag, op de dag van de Groene Kinderopvang, hun lied gelanceerd.

De kinderopvang is binnen Helmond de enige met het keurmerk “Groene Kinderopvang.” Zij wilden dan ook uitgebreid aandacht besteden aan deze dag van de Groene Kinderopvang. Er is namelijk een heus buitenlied voor kinderen gemaakt voor deze internationale dag. Dat lied was al in meerdere talen uitgebracht maar nog niet in het Nederlands, dat heeft de Bereboot nu dus wel gedaan.

De Bereboot video

Vandaag is de Nederlandse versie van het lied de lucht in gegaan. Hij staat op de Facebook en Instagram pagina van de kinderopvang, maar ook hierboven is de video te zien via het gloednieuwe eigen YouTube kanaal van de kinderopvang.

De Bereboot vindt het belangrijk om kinderen de natuur te laten beleven. “Kinderen worden er blijer, creatiever, socialer en fitter van. Een kind, dat plezier beleeft in de natuur is vrij en gelukkig,” laten zij in een persbericht weten. “Wist je dat een kind buiten in de natuur ontspant en tot rust komt? Buiten zijn en buiten spelen is gezond.”

Een groene omgeving stimuleert de sociaal emotionele ontwikkeling. Een kind leert andere na te doen en mee te spelen. Een groene omgeving stimuleert de creativiteit en het denken. Een kind leert ordenen, in oplossingen denken en van een idee een product te maken. Kleine of grote bladeren, een zandkasteel of moddersoep, een bedje voor de poes of een bootje dat blijft drijven.

Niet voor niets is het motto van De Bereboot: Iedere dag een avontuur in de natuur!

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *