De aprileditie van Kunstlokaal42 gaat niet door

In verband met het verlengen van de maatregelen die getroffen zijn om het Coronavirus in te dammen, is besloten om de komende editie van Kunstlokaal42, die stond gepland voor woensdag 15 april, af te gelasten.

Aangezien er nog veel onduidelijk is over wat er gaat gebeuren na 28 april is nog niet duidelijk of de edities in mei en juni, wel door kunnen gaan. In overleg met Jurr Buijinck en Lydia Roos van Lokaal42 aan de Markt is besloten om vooralsnog deze data te laten staan: 13 mei (editie 78: stadskunstenaar Tahné Kleijn en stadskunstenaar junior Anna Bosker – Goeikes 2), 20 mei (editie 80: documentaire-maakster en muzikante Floor Hofman), 17 juni (editie 81: Kenrick Gunther – Geschiedenis van de Afro-Surinaamse muziek).

Dit betekent dus dat er in mei twee edities van Kunstlokaal42 zouden kunnen zijn. Het is nog afwachten. Nieuwe ontwikkelingen worden bekend gemaakt.

Maand van de Filosofie

In de uitgevallen aprileditie zou het gaan over de Maand van de Filosofie. Maar ook vrijwel alle aangekondigde evenementen voor die Maand van de Filosofie zijn afgelast. Een aantal participerende boekhandels houdt komende weken de deuren gesloten. In overleg met de betrokkenen is daarom besloten om dit jaar de maand juni tot Maand van de Filosofie uit te roepen. Ook de verschijningsdatum van het essay van de Maand van de Filosofie, geschreven door de Pools-Belgische filosofe Alicja Gescinska, is uitgesteld. Het essay verschijnt nu rond 1 juni.

Kunstlokaal42 is een activiteit van Lokaal42 aan de Markt in Helmond. De avonden zijn bedoeld voor alle (in kunst) geïnteresseerden, nieuwsgierigen, amateur- en professionele kunstenaars, en verder iedereen die gewoon een interessante en/of boeiende avond wil meemaken.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *