Daverende tweede KeieKletsavond

Op zaterdag 25 januari stapten vier kletsers in de ton met ieder als doel een plaats te veroveren in de Grande Finale du KeieKlets op 8 februari in De Traverse.

De amusementsgroep “Wissiknie” trapte af met een prachtig optreden. Van vakantiestress, te veel keuzes, naar vervelende pubers, een geheugen als een zeef en janken en zeiken als vrouw.

De lachsalvo’s werden absoluut niet minder bij de eerste kletser. Freddie van den Elzen als “Janus den Dekker de eeuwige vrijgezel” kwam voor een blinddate in de Traverse, maar dat er zoveel mensen zouden komen had hij niet verwacht. Hij eindigde dan ook met de conclusie dat het niks zou worden, omdat de zaal zo stom zat te lachten.

Rien van Genugten als dakloze zette de toon en wilde liever niet “Unne dakloze” zijn in Helmond, want het is al erg genoeg om in Helmond te wonen. Na een paar jaar gewerkt te hebben in de WW is hij hennep gaan telen, want de schoorsteen moest toch roken.

De stemming zat er goed in en Tadaa versterkte dat nog eens. Het was inhaken en meezingen. “Vreuger” was alles beter, nu ging alles veel te snel. Voordat je het weet, is de toekomst overleden.

Voor Tom van Osch was het niet makkelijk om daar nog eens over heen te gaan met zijn “Boer zoekt vrouw”. Wie wil nou een vaste plant als er genoeg snijbloemen te krijgen zijn?

Peter van der Maas sloot de avond af als “Archeoloog” en ging van bloemkool die niet te eten was, naar een boerderij van 1862 voor Christus, een kip uit Barneveld en drie bier, en kreeg ook hiermee de nodige lachers op zijn hand.

Kijk voor de foto’s op www.keiebijters.nl

Auteur tekst: Miranda v.d. Broek

Foto: Harrie v.d. Sanden

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door CV de Keiebijters

De Keiebijters In 1962 ontstond in twee Helmondse kegelclubs het plan om een vereniging op te richten die voor de stad een stadscarnaval zou organiseren. De Keiebijters werden geboren in een achterafzaaltje, maar groeiden uit tot de motor van het Helmondse carnaval. Medewerkers van de Keiebijters zijn het hele jaar door, op vrijwillige basis, achter de schermen aan het werk om een vlekkeloos carnavalsseizoen te organiseren. Vaste onderdelen die de Keiebijters organiseren zijn ieder jaar: – Het Hints & Prinseroaje waarbij de nieuwe prins Briek geraden kan worden; – Het KeieKletstoernooi wat uitgezonden wordt op omroep Brabant; – Het Keikesfist; – Het Concert Carnavalesque; – De plechtige zitting van de Keijologische Hogeskool; – De Stadssleuteloverdracht van de burgemeester aan prins Briek op carnavalszaterdag; – De Grootste Optocht van het Zuiden op carnavalszondag; – Het Prijsbloaze op carnavalsmaandag; – Het Klurredweile op carnavalsdinsdag. Én natuurlijk is er het rituele opgraven van het Helmondse carnavalssymbool de kei aan het begin van Carnaval en het begraven ervan op carnavalsdinsdag om 23.11 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *